Σαμαράς: «Καταρρέει ο ΕΟΠΥΥ! Πληρώστε τώρα»!

  • Iatropedia
Μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις αλλά και επιστολές διαμαρτυρίας των παρόχων του ΕΟΠΥΥ ακόμη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη μη εφόφληση των παλαιών οφειλών, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την άμεση εξόφληση των χρεών του Οργανισμού.

Σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των συναρμόδιων υπουργών αλλά και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς για το ύψος αλλά και για την πορεία εξόφλησης των χρεών. Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη μη καταβολή των ποσών που αναλογούν σε κάθε Ταμείο που εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ και πλέον οι ασφαλισμένοι του καλύπτονται υγειονομικά από τον Οργανισμό.

Γι αυτό και ζητήθηκε από τους διοικητές των ταμείων να καταβάλουν άμεσα τις οφειλές τους προς των ΕΟΠΥΥ ώστε στη συνέχεια να μπορούν να ξεχρεωθούν και οι διάφοροι κλάδοι.

Και το ζήτημα είναι ότι μόλις πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προώθησε ρύθμιση βάση της οποίας οι εισφορές των ασφαλισμένων για υγειονομική περίθαλψη θα περνούν κατευθείαν στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ και όχι μέσω των Ασφαλιστικών Οργανισμών όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Κάτι βέβαια που δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί με αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Τα χρήματα για την εξόφληση των διαφόρων κλάδων αναμένεται να εκταμιευθούν άμεσα (1,7 δις ευρώ) δεδομένου ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έχει βάλει ήδη την υπογραφή του για την έγκριση των κονδυλίων. Πρόκειται για τα πρώτα χρήματα που θα δοθούν όμως σταδιακά και θα περιλαμβάνουν σε πρώτη φάση την εξόφληση των κλινικών, των διαγνωστικών κέντρων και των γιατρών.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ο πρωθυπουργός ήταν δυσαρεστημένος από τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το κράτος- τέρας συνεχίζει να ξεσκίζει την ψυχούλα της μικρής Μαριλένας

Αλληλοκατηγορίες και μαχαιρώματα στους κόλπους των γιατρών! Όλο το παρασκήνιο

Προς νέο εμπάργκο στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές! Το κούρεμα οφειλών φθάνει στο 50%

Υποχώρηση Λυκουρέντζου! Άλλαξε ρύθμιση για πρόσληψη διοικητών χωρίς πτυχίο!

Όλοι κατά ΕΟΠΥΥ! Στα δικαστήρια οι φαρμακοποιοί