Σάλος με την απόλυση νοσηλεύτριας με φερόμενο ως «ηθικό αυτουργό» τον Πολάκη

  • Γιάννα Σουλάκη
νοσηλεύτριας
Σάλος έχει προκληθεί με την απόλυση νοσηλεύτριας από ιδιωτικό νοσηλευτήριο, επειδή φέρεται ότι ανάρτησε στο facebook αρνητικό σχόλιο για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Η Διοίκηση του θεραπευτηρίου «Ιπποκράτης» με ανακοίνωσή της απενοχοποιεί για την απόλυση της εργαζόμενης τον Παύλο Πολάκη. Ομως, νέα στοιχεία που φέρνουν στο φως τα parapolitika.gr, αποδεικνύουν … σχέσεις συνεργασίας του αναπληρωτή με την κλινική «Ιπποκράτης». Αλλες πληροφορίες, επίσης, εμφανίζουν εργαζόμενη στην εν λόγω κλινική και τη σύζυγο του κ.Πολάκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, ο αναπληρωτής Υπουργός το 2013 διαφήμιζε τόσο την ίδια την κλινική «Ιπποκράτης», όσο και τη συνεργασία του με αυτή, στη σελίδα του στο facebook.

Η ανάρτηση της νοσηλεύτριας και του γιατρού και πολιτευτή της Ν.Δ. Μιχάλη Λιβανού

Η αρχική ανάρτηση της νοσηλεύτριας αφορούσε την υπόθεση Κυμπουρόπουλου. Aναδημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό ανάρτηση του γιατρού και πολιτευτή της Ν.Δ., πρόεδρο της ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά, Μιχάλη Λιβανού, ο οποίος είχα γράψει σχολιάζοντας την επίθεση Πολάκη, εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου:

«Χαιρετίζω τους φίλους μου αριστερούς και «προοδευτικούς» χανιώτες που επέλεξαν και έστειλαν έναν απαίδευτο φασιστάκο να τους εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο. Για το άλλο το παλικαράκι που τον έκανε υπουργό και τον κρατάει ακόμη είναι της ίδιας συνομοταξίας οπότε τα σχόλια περιττά».

Δείτε την ανάρτηση του γιατρού, που αναδημοσίευσε η νοσηλεύτρια:

Λίγες ώρες αργότερα η νοσηλεύτρια, κλήθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου για να ενημερωθεί για την απόλυσή της. Την δημοσιοποίηση του γεγονότος έκανε πάλι ο κ. Λιβανός, αναφέροντας το περιστατικό, αλλά όχι και το όνομα της απολυμένης νοσηλεύτριας:

«Μια φίλη και μακρινή συγγενής μου έκανε σήμερα το πρωί το λάθος να κοινοποιήσει την ανάρτηση μου για τον αξιότιμο υπουργό μας. Το μεσημέρι απολύθηκε για το λάθος της αυτό, όπως της εξήγησαν με περίσσειο θράσος. Κάποιοι θα ζητήσουν συγνώμη από τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο, γιατί κάναμε πολύ υπομονή μαζί τους και δεν τους άξιζε ούτε η υπομονή ούτε η ευγένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Η διάψευση του νοσοκομείου

Το βράδυ της Μ. Τετάρτης, όμως, η ιδιωτική κλινική «Ιπποκράτης», που εδρεύει στον Πειραιά, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά πως η απόλυση της εργαζόμενης σχετίζεται με την υπόθεση Πολάκη. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του θεραπευτηρίου:

«Τα αναφερόμενα με μερίδα των ΜΜΕ στοιχεία είναι ψευδή και ανυπόστατα. Η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια απολύθηκε για παραβατικές συμπεριφορές κατά την άσκηση των καθηκόντων της διότι κατ’ επανάληψη είχε υποπέσει σε νοσηλευτικά λάθη. Για αυτά της είχαν γίνει επανειλημμένες προφορικές παρατηρήσεις τόσο από την προϊστάμενη – διευθύνουσα της κλινικής όσο και από την ίδια την διοίκηση. Τα καταγγελθέντα είναι αβάσιμα, συκοφαντικά για εμάς και σε καμία περίπτωση δεν είχαμε γνώση της συγκεκριμένης ανάρτησης στο διαδίκτυο. Τη συκοφαντική δυσφήμιση της κλινικής τη θεωρούμε υποβολιμαία και εξυπηρετεί δυστυχώς ιδιοτελή συμφέροντα».

Την ανακοίνωση αναδημοσίευσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στον λογαριασμό του στο facebook:

Αν και η είδηση της απόλυσης της νοσηλεύτριας με «δάκτυλο Πολάκη» χαρακτηρίστηκε ως «γαλάζιο fake news» από μερίδα του τύπου, τα Παραπολιτικά επιμένουν ότι η ανάρτηση του αναπληρωτή Υπουργού το 2013, με την οποία διαφήμιζε την έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης ιδιωτικής κλινικής (και την οποία φρόντισε να «κατεβάσει» από τη σελίδα του στο facebook όπως αναφέρεται), αποδεικνύει τη στενή συνεργασία του Παύλου Πολάκη με την κλινική «Ιπποκράτης».