Σάλος από το πρόστιμο 1 ευρώ στους γιατρούς!

  • Iatropedia
Την έντονη αντίδραση τους εκφράζουν οι γιατροί που συνεργάζονται με το νέο φορέα ΕΟΠΥΥ, για την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να τους αφαιρεί από τους μισθούς 1 ευρώ κάθε φορά που γράφουν χειρόγραφες και όχι ηλεκτρονικές συνταγές.

Με βάση την απόφαση του υπουργού Υγείας η κάθε χειρόγραφη συνταγή θα κοστίζει από 1ης Μαρτίου 2012 ένα ευρώ στο γιατρό που θα την υπογράφει και θα παρακρατείται από τον μισθό του γιατρού του ΕΟΠΥΥ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η απόφαση αυτή αποτελεί κίνηση ακραίου αυταρχισμού και πρωτοφανή απόπειρα εκφοβισμού και τρομοκράτησης.

Προσπαθεί να καλύψει τις αστοχίες και αδυναμίες της πολιτικής του, τη στιγμή που ο διαγωνισμός για την ηλεκτρονική υποδομή είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Δύο χρόνια τώρα, δεν έχει κατορθώσει να εγκαταστήσει στα πολυϊατρεία αξιόπιστο ηλεκτρονικό σύστημα μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι γιατροί την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Τις τεράστιες ευθύνες για την πλήρη αποδιοργάνωση του δημόσιου συστήματος υγείας, προσπαθεί να τις μετατοπίσει στις πλάτες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ».

Η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, δηλώνει ότι θα μελετήσει όλα τα δεδομένα και θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, για να ακυρώσει στην πράξη τις συγκεκριμένες αποφάσεις.