Σαφάρι ελέγχων στα Νοσοκομεία για φακελάκια και «μαύρο» χρήμα!

  • Iatropedia
Νέους ελέγχους ξεκινά το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να εντοπισθούν φαινόμενα διαφθοράς αλλά και διακίνησης μαύρου χρήματος. Τι εντολή έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στους «ράμπο» υγείας.

Συνεχείς ελέγχους ξεκινά το Σώμα επιθεωρητών υγείας σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας για να εντοπισθούν φαινόμενα διαφθοράς, φακελάκια αλλά και παράτυπες διαδικασίες στις προμήθειες.

Η εντολή που έδωσε ο υπουργός Υγείας στον επικεφαλής του Σώματος Μιχάλη Σαμπατακάκη κατά τη διάρκεια συνάντησης ήταν «ξεσκονίστε όλα τα νοσοκομεία».

Μάλιστα οι επιθεωρητές θα πρέπει να συντάξουν ειδικό πρόγραμμα ελέγχων το οποίο θα αποστέλλουν για ενημέρωση στον υπουργό ενώ κάθε εβδομάδα θα τον πληροφορούν αναλυτικά για τα αποτελέσματα.

Στη διευρυμένη σύσκεψη με το σύνολο των Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, ο Υπουργός επεσήμανε ότι η διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε όλο το εύρος των Υπηρεσιών Υγείας ενέχει καθοριστική σημασία στην επιτυχή καταπολέμηση της σπατάλης και της διαφθοράς, ιδιαίτερα την τρέχουσα κρίσιμη οικονομική περίοδο.