Ρώσικη ρουλέτα η ζωή των ασθενών στη Σάμο! Υλικά μόνο για λίγους στο νοσοκομείο

  • Iatropedia
Το ότι όλα τα νοσοκομεία της χώρας έχουν πια τραγικές ελλείψεις υγειονομικού υλικού είναι λίγο πολύ γνωστό. Το ότι όμως στο νοσοκομείο της Σάμου οι γιατροί αναγκάζονται -με τα μετρημένα υλικά που έχουν στη διάθεσή τους- να διαλέγουν σε ποιους θα κάνουν κάποιες εξετάσεις και σε ποιους όχι, ούτε μπορεί να το φαντασθεί λογικός νους. Διαβάστε πως περιγράφουν οι γιατροί την κατάσταση στο νοσοκομείο και τους κινδύνους που διατρέχουν οι ασθενείς.

Τραγικές ελλείψεις σε βασικά υλικά καταγγέλλουν οι γιατροί του νοσοκομείου της Σάμου, με συνέπεια να μπαίνουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. «Δεν είμαστε Θεοί για να αποφασίσουμε ποιος συνάνθρωπός μας θα ζήσει ή θα πεθάνει», υπογραμμίζουν με τον πιο τραγικό τρόπο.

Οι περιγραφές τους σοκάρουν.

Όπως αναφέρουν, αυτή τη στιγμή υπάρχει η δυνατότητα να εκτελεστούν βιοχημικές εξετάσεις μόνο σε δέκα επείγοντα περιστατικά, ενώ σε λίγες ημέρες δεν θα υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας εθελοντικής αιμοδοσίας, λόγω έλλειψης των ειδικών σωληναρίων μοριακού ελέγχου.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή των ασθενών που ήδη νοσηλεύονται ή πρόκειται να προσέλθουν τις επόμενες ώρες στο νοσοκομείο.

«Δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να ασκήσουμε στοιχειωδώς την Ιατρική Επιστήμη κάτω από αυτές τις συνθήκες, ότι η λειτουργία του νοσοκομείου κρίνεται επισφαλής και δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη για τυχόν δυσάρεστη εξέλιξη. Δεν είμαστε Θεοί για να αποφασίσουμε ποιος συνάνθρωπός μας θα ζήσει ή θα πεθάνει», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, «η σημερινή τραγική κατάσταση είναι κατάληξη μιας σταδιακής υποβάθμισης του νοσοκομείου που εκφράζεται τόσο με συνεχείς ελλείψεις σε υλικά, όσο και με μεγάλα κενά σε ιατρικό και μη προσωπικό». Έτσι, καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «να αναλάβει τις ευθύνες της πριν θρηνήσουμε άδικα χαμένες ανθρώπινες ζωές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν