Roche Talent Fair: H Roche Hellas συναντά για πρώτη φορά τους νέους αποφοίτους της χώρας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Για πρώτη φορά η Roche Hellas συνάντησε νέους αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών διοργανώνοντας με επιτυχία το πρώτο Roche Talent Fair, υλοποιώντας τη δέσμευσή της στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Η ολοήμερη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο πολιτιστικό κέντρο «Αθηναΐς», είχε στόχο να φέρει σε επαφή τους νέους επιστήμονες με την εταιρεία και με τις θεμελιώδεις έννοιες της Καινοτομίας και της Ιατρικής Αριστείας, που χαρακτηρίζουν την κουλτούρα της Roche, στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Στο Roche Talent Fair συμμετείχαν περίπου 200 απόφοιτοι και σπουδαστές μεταπτυχιακών προγραμμάτων στους τομείς των Επιστημών Υγείας, Φυσικών Επιστημών, Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν έξι ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς ενημέρωσης αντίστοιχων τμημάτων της εταιρείας, να γνωρίσουν το αντικείμενο και τις δραστηριότητες κάθε τμήματος, να συζητήσουν με τα στελέχη, αλλά και να ενημερωθούν σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον και τις ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης που παρέχει η Roche Hellas.

Ο Βαγγέλης Γκιόκας, Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων της εταιρείας, δήλωσε:

«Στη Roche Hellas επενδύουμε συστηματικά στην ενδυνάμωση των νέων επιστημόνων της χώρας, θέλοντας παράλληλα να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της διαρροής ανθρώπων υψηλών δεξιοτήτων στο εξωτερικό. Το Roche Talent Fair είναι μια νέα, καινοτόμος πρωτοβουλία που εμπλουτίζει τις δράσεις μας προς αυτήν την κατεύθυνση, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους αποφοίτους να γνωρίσουν από κοντά τις θεμελιώδεις αξίες, την κουλτούρα και τον τρόπο λειτουργίας μιας πρωτοπόρου φαρμακευτικής εταιρείας, που έχει ως αποστολή να κάνει σήμερα, αυτό που θα χρειαστούν οι ασθενείς στο μέλλον».

Όπως τόνισε ο Ιατρικός Διευθυντής της Roche Hellas, Σωκράτης Κουλούρης:

«H καινοτομία και η ιατρική-επιστημονική αριστεία είναι δύο βασικοί πυλώνες της Roche. Μέσω της ιατρικής αριστείας και με συνοδοιπόρο την επιστήμη, έχουμε αναπτύξει θεραπείες που βελτιώνουν το επίπεδο φροντίδας και την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ασθενών. Πιστεύουμε ότι η εξατομικευμένη θεραπεία για κάθε ασθενή είναι το επόμενο βήμα και προσβλέπουμε ότι νέοι επιστήμονες από την Ελλάδα θα είναι μαζί μας σε αυτό το ταξίδι. Η περαιτέρω εξέλιξη της καινοτομίας χρειάζεται ανθρώπους με πάθος να δοκιμάσουν, να ανακαλύψουν και να φτάσουν στη δική τους Ιθάκη, έχοντας στο επίκεντρο πάντα τον ασθενή.»

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι νέοι απόφοιτοι ενημερώθηκαν και για το ετήσιο πρόγραμμα έμμισθης επαγγελματικής εξειδίκευσης Roche Management Trainee Program, το οποίο διοργανώνεται φέτος για τέταρτη χρονιά, παρέχοντας τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην καριέρα τους. Παλαιότεροι trainees, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα τις προηγούμενες χρονιές και εργάζονται ακόμα για την εταιρεία, ήταν εκεί για να μοιραστούν την εμπειρία τους και να απαντήσουν στις ερωτήσεις των νέων αποφοίτων.

Σημειώνεται ότι το Roche Management Trainee Program έχει αποσπάσει διάκριση στα HR Excellence Awards, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ενώ οι αιτήσεις των νέων υποψήφιων ξεπέρασαν φέτος τις 900.