Η Roche δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο μαστού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συνεπής στο ραντεβού της για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, η Roche Hellas στήριξε τον 8ο αγώνα Greece Race for the Cure® 2016 που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής” την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Στη φετινή διοργάνωση, η πολυπληθής ομάδα των εργαζομένων της εταιρείας ενισχύθηκε με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, πολλαπλασιάζοντας έτσι τη δύναμη του μηνύματος ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί.

Η Ξένια Καπόρη, διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas δήλωσε: «Είναι τιμή μας αλλά και καθήκον μας να στηρίζουμε διοργανώσεις όπως είναι ο Αγώνας Greece Race for the Cure®. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των γυναικών και η διάχυση του μηνύματος ότι οι προληπτικές εξετάσεις αλλά και η έγκαιρη διάγνωση είναι σωτήριες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Κάθε χρόνο, μαζί με όλους τους συμμετέχοντες αλλά και με το «Άλμα Ζωής» προσθέτουμε ένα ακόμα λιθαράκι στην γνώση και στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού».

Στη διοργάνωση συμμετείχε και φέτος και η ομάδα της Roche Diagnostics Hellas.

Ο Θανάσης Ακάλεστος, Head of Business Development της Roche Diagnostics Hellas, δήλωσε: «Η Roche Diagnostics Hellas και η Roche Hellas ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους στηρίζοντας τον Αγώνα Greece Race for the Cure® και το «Άλμα Ζωής». Είμαστε σταθερά δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο και βοηθούμε έμπρακτα στην φροντίδα της υγείας της γυναίκας με παράλληλες καμπάνιες και ενέργειες. Φέτος είμαστε περήφανοι που δίπλα μας έτρεξε η ομάδα των Ελλήνων Ολυμπιονικών, μεταφέροντας και αυτή μαζί μας το μήνυμα της έγκαιρης πρόληψης και διάγνωσης της νόσου.»

Πολύτιμη στήριξη στη διοργάνωση, για την μεγαλύτερη διάχυση του μηνύματος για τον αγώνα κατά του καρκίνου, ήταν η φετινή συμμετοχή των Ελλήνων Ολυμπιονικών. H Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, η οποία επιλέχθηκε από το Άλμα Ζωής για να αναλάβει τη βράβευση της 1ης γυναίκας δρομέα στο πλαίσιο του Αγώνα, κατά τη διάρκεια της βράβευσης και συνοδευόμενη από τις Ολυμπιονίκες Εύη Μωραϊτίδου (Υδατοσφαίριση), Βούλα Ζυγούρη (Πάλη) , Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα) και Χρύσα Μπισκιτζή (κωπηλασία,) ανέφερε για την συμμετοχή της ομάδας των Ελλήνων Ολυμπιονικών: «Είναι αυτονόητο για εμάς να στηρίζουμε διοργανώσεις σαν τη σημερινή. Η πρόληψη είναι η σημαντικότερη επένδυση για την υγεία μας καθώς και η σωστή διατροφή και η άσκηση. Όλοι μαζί τρέξαμε σήμερα για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού αλλά και για την έγκυρη ενημέρωση η οποία σώζει ζωές.»

Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο ενημέρωσης “For Her” της Roche, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη νόσο αλλά και για άλλους γυναικολογικούς καρκίνους, τις μεθόδους πρόληψης και ελέγχου καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Σχετικά με την καμπάνια «for HER»
Η καμπάνια «for HER» αποτελεί την πρώτη ολιστική καμπάνια ενημέρωσης κοινού στην Ελλάδα για τον καρκίνο της γυναίκας. Με μηνύματα και δράσεις που απευθύνονται σε όλους – γιατί όλοι έχουμε μία πολύτιμη γυναίκα στη ζωή μας – η καμπάνια «for HER» έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό για τον καρκίνο της γυναίκας και να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης της νόσου. Αναγνωρίζοντας ότι η γνώση μπορεί να αποτελέσει πρωταρχικό όπλο στη μάχη κατά της νόσου, ξεκίνησε τις δράσεις της το 2015 ενημερώνοντας το κοινό για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο που αφορά στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα (καρκίνος των ωοθηκών, τραχήλου της μήτρας κ.ά.).

Η καμπάνια «for HER» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Roche – Κλάδος Φαρμάκου και Κλάδος Διαγνωστικών – και οι δράσεις της διοργανώνονται σε συνεργασία με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης του καρκίνου. Αρωγοί της καμπάνιας για το 2016 είναι η Εταιρεία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV), ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Στο πλαίσιό της υλοποιούνται μία σειρά δράσεων όπως ενημερωτικές ομιλίες ιατρών στο κοινό, δωρεάν εξετάσεις, δράσεις πολιτικής υγείας, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε ημερομηνίες-σταθμούς για τη γυναίκα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας.

Η Roche, με την καμπάνια «for HER» θέλει να κάνει σε όλους γνωστό ότι η συγκεκριμένη νόσος μέσα από την ενημέρωση και την έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Με μηνύματα όπως «για μια γυναίκα που αξίζει πολλά, για εσένα, για εκείνη…», «ευαισθητοποιήσου, ενημερώσου, ενημέρωσε», «σε θέλω δίπλα μου!», «ζήσε τη ζωή σου και όχι τη νόσο σου» η καμπάνια “for HER” αποτελεί ουσιαστικά μία πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και αισιοδοξίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν