Ρίζα Yacón ™.… Ο νέος σύμμαχος στο αδυνάτισμα από τη Superfoods™!

  • Iatropedia
Μπορεί το Yacón να βοηθήσει όλους όσους προσπαθούν να διώξουν από πάνω τους τα περιττά κιλά; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι θετική, καθώς το Yacón είναι ένας μοναδικός σύμμαχος στο αδυνάτισμα που κατακτά ολοένα και περισσότερους φίλους αφού η αδυνατιστική του δράση είναι πια αδιαμφισβήτητη και μοναδική.

Το Yacón κατάγεται από τις Άνδεις του Περού και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών το καλλιεργούσαν συστηματικά, αφού οι βολβοί του, λόγω της γλυκιάς γεύσης τους, αποτελούσαν ένα ιδιαίτερα γευστικό φρούτο που μπορούσε να καταναλωθεί καθημερινά. Πέρα όμως από τη γεύση του το Yacón όπως αναφέρθηκε και παραπάνω διαθέτει συστατικά στη σύνθεσή του που μπορεί να προάγουν την απώλεια βάρους.

Πώς όμως λειτουργεί;

Βασικό γνώρισμα του Yacón είναι ότι δημιουργεί αίσθημα κορεσμού αφού οι φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες που περιέχει μπορούν να μειώσουν την έκκριση της ορμόνης γκρελίνης (ονομάζεται και ορμόνη της πείνας), με αποτέλεσμα τη μείωση της όρεξης και την αύξηση της αίσθησης κορεσμού.

Η αποτελεσματικότητά του αναδεικνύεται σε κλινική μελέτη του 2009 κατά τη διάρκεια της οποίας προ-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες με αντίσταση στην ινσουλίνη, που κατανάλωσαν Yacón κατάφεραν να μειώσουν το βάρος τους, το Δείκτη Μάζας Σώματος και το σωματικό τους λίπος. Το Yacón έχει την ικανότητα να μειώνει την ποσότητα των θερμίδων που απορροφώνται από το σώμα καθώς μειώνονται οι υδατάνθρακες σακχάρων που απορροφώνται από το πεπτικό σύστημα.

Χάρη, επίσης στους φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες, που διαθέτουν παρόμοιες ιδιότητες με αυτές των φυτικών ινών, έχει διαπιστωθεί η αποτελεσματική δράση τους ενάντια στη δυσκοιλιότητα, βοηθώντας παράλληλα στη γενικότερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Ταυτόχρονα με τα άτομα που ενδιαφέρονται για το βάρος τους, η ρίζα Yacón είναι επίσης σημαντική για τα άτομα που θέλουν να έχουν φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης, καθώς η ρίζα αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μία γενική μείωση των τριγλυκεριδίων και των επιπέδων λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας στον οργανισμό.

Με άλλα λόγια, οι φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες που συνθέτουν το Yacón βοηθούν στη μείωση των επιπέδων των λιπιδίων και μειώνουν τη συσσώρευση της «κακής» χοληστερόλης, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη ρύθμιση φυσιολογικών επιπέδων στη χοληστερόλη.

Παράλληλα, η σημαντικότητα του Yacón δεν περιορίζεται στη χρήση του ως ένα αδυνατιστικό συστατικό, καθώς διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, με μεγάλη περιεκτικότητα σε φαινόλες, συνεισφέροντας έτσι στη μείωση των αποτελεσμάτων των ελευθέρων ριζών, δίνοντας έτσι μία φυσική τόνωση στο ανοσοποιητικό.

Το φυσικό συμπλήρωμα διατροφής Ρίζα Yacón™ της Astra Medical Hellas Superfoods™-AMHES είναι ο νέος φυσικός τρόπος για να μειώσετε το σωματικό σας βάρος, καθώς συμβάλλει θετικά σε αυτή σας την προσπάθεια.

*Όλα τα προϊόντα Superfoods™ μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία!