Ρυτίδες: Tips για να νικήσετε το χρόνο

  • Iatropedia
Ο σύγχρονος άνθρωπος κάνει ό,τι μπορεί για να καθυστερήσει τα σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπό του και να φαίνεται πιο νέος και πιο φρέσκος.

Ποιες είναι όμως οι αιτίες που προκαλούν τις ρυτίδες;

Πολλοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για το σχηματισμό των ρυτίδων: η ηλιακή ακτινοβολία, οι εκφράσεις του προσώπου, η κληρονομικότητα, το κάπνισμα, το μολυσμένο περιβάλλον των πόλεων και πολλοί άλλοι λόγοι που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής (όπως το να κοιμόμαστε πάντα από τη μια μεριά).

Πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε;

Αποφεύγετε τον ήλιο

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο ήλιος βλάπτει το δέρμα. Όσες γυναίκες περιορίζουν την έκθεση στον ήλιο έχουν λιγότερες ρυτίδες στο πρόσωπο. Για αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε αντηλιακό!

Μην καπνίζετε

Έρευνες επιβεβαιώνουν ότι το κάπνισμα απελευθερώνει ένα ένζυμο που διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Κοιμηθείτε

Επαρκής ύπνος Ο δερματολόγος του Yale, Nicolas Perricone,επισημαίνει ότι όταν δεν κοιμάστε αρκετά το σώμα παράγει υπερβάλλουσα κορτιζόνη, μια ορμόνη που διασπά τα κύτταρα του δέρματος.

Μη μισοκλείνετε τα μάτια σας

Φοράτε γυαλιά ηλίου για να προστατέψετε το δέρμα σας γύρω από τα μάτια

Φάτε ωμέγα τρία λιπαρά

Ο σολομός αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης αλλά και ωμέγα -3 λιπαρών οξέων. Τα λιπαρά οξέα βοηθούν στην τροφή του δέρματος και το βοηθούν στη νεανικότητα και στη μείωση των ρυτίδων.

Τρώτε φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά που βοηθούν το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό και πιο λαμπερό.

ΠΗΓΗ MEDISPA