Ρινοπλαστική: Που κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας;

  • Iatropedia
Ο συνδυασμός διαφορετικών τεχνικών αποτελεί θεμελιώδη επιλογή στη ρινοπλαστική, ώστε να έχουμε εξαιρετικό μετεγχειρητικό αποτέλεσμα και για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις.Που κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας; Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.

Της χειρουργού ΩΡΛ, Αργυρώς Κυπραίου*

Η ρινοπλαστική είναι μία πολύ απαιτητική επέμβαση. Χρειάζεται προσεκτικός προεγχειρητικός σχεδιασμός και αισθητική ανάλυση των χαρακτηριστικών τού προσώπου.

Η συζήτηση με τον ασθενή και η γνώμη του έχει μεγάλη σημασία. Ο ειδικός θα εντοπίσει ακόμη περισσότερα σημεία που πρέπει να διορθωθούν, βασισμένος στην εμπειρία του.

Με αυτόν τον τρόπο το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα είναι άριστο (φωτογραφίες 1, 2) και κάνει τον ασθενή να νιώθει ευτυχισμένος, καθώς βλέπει πως έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και μάλιστα μέσα από μια διαδικασία εύκολη και ανώδυνη!

Τέλεια μύτη με συνδυασμό πέντε διαφορετικών τεχνικών

Στη σύγχρονη ρινοπλαστική ο χειρισμός του ακρορρινίου δίνει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα. Προκειμένου να επιτευχτεί και να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση, μπορεί να υιοθετηθεί ένας συνδυασμός διαφορετικών τεχνικών, κάτι που επιτρέπει πια στους ειδικούς να ασχολούνται και με περιστατικά που κατά παρελθόν απέφευγαν, ακριβώς επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα να επέμβουν.

Στις φωτογραφίες που παραθέτουμε και οι οποίες έχουν τραβηχτεί μόλις 10 μέρες μετά το χειρουργείο, παρατηρούμε περιστατικό που παρουσιάζει ασυμμετρία ρινός (φωτογραφία 3) και ιδιαίτερα του ακρορρινίου, με διχασμό (bifidity) των κάτω πλάγιων χόνδρων. Παρατηρείται, δηλαδή, μία σχισμή στο μέσο του ακρορρινίου και πτωτική κορυφή.

Λεπτά χόνδρινα μοσχεύματα ελήφθησαν από το ρινικό διάφραγμα της ίδιας της ασθενούς.

Νέες τεχνικές διάπλασης του ακρορρινίου – Προσεγγίζοντας την τελειότητα

Με τις νέες τεχνικές διάπλασης του ακρορρινίου (κλειστή προσπέλαση ρινοπλαστικής, νέες τεχνικές συρραφής ακρορρινίου, στήριξη πρόσθιου διαφράγματος, εξωσωματική διάπλαση ρινικού διαφράγματος) έχουμε υψηλού επιπέδου αποτελέσματα (φωτό 4).

Κατά την επέμβαση δίνεται προσοχή στο γεγονός όχι μόνο της μη «αλλοίωσης» της προσωπικότητας του ενδιαφερόμενου, αλλά αντιθέτως και στην ενίσχυσή της.

Με τη συγκεκριμένη ρινοπλαστική τονίζονται καλύτερα τα μάτια, το μέτωπο και τα χείλη και το πρόσωπο δείχνει τώρα πιο φρέσκο και πιο νεανικό (φωτό 5). Για να επιτύχεις μια τέλεια μύτη, θα πρέπει το profil να σμιλευτεί κατάλληλα. Χρειάζεται προσοχή από τον ειδικό. Δεν αφαιρούμε υπερβολικά τη ράχη της μύτης και δουλεύουμε πάντα στο ριζορρίνιο (radix).

To ακρορρίνιο πρέπει να έχει την κατάλληλη κλίση και προβολή (φωτό 6). Τότε μόνο τα αποτελέσματα είναι άριστα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν και μετά την επέμβαση.

Βασικό πάντα κριτήριο είναι η εξασφάλιση πρωτίστως της ελεύθερης και καλής αναπνοής.

Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί μόλις 15 μέρες μετά την επέμβαση! Οι τροποποιήσεις έχουν γίνει με ακρίβεια χιλιοστού.

H Αργυρώ Κυπραίου είναι Μέλος της ΕυρωπαϊκήςΕταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου

mail: kypraiou@faceanatomy.gr

www.faceanatomy.gr,

https://www.facebook.com/profile.php…

http://www.youtube.com/channel/UCYLvcbEUyLQ2Jj4MEzHHvqQ

http://akypraiou.wordpress.com/

http://faceanatomykypraiou.blogspot.gr/