Ρευματικά νοσήματα: Συνέδριο ασθενών για τον χρόνιο πόνο

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Ο χρόνιος πόνος, που ταλαιπωρεί πολλούς πάσχοντες από ρευματικά νοσήματα, θα απασχολήσει συνέδριο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Συνέδριο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό για τον χρόνιο πόνο που προκαλούν τα ρευματικά νοσήματα θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Ο πόνος είναι το συχνότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, αλλά ειδικά ο χρόνιος πόνος δεν είναι πάντοτε εύκολο να αντιμετωπιστεί. Στην πραγματικότητα, αποτελεί μια κατεξοχήν αλληλένδετη διεπιστημονική διαδικασία.

Το συνέδριο τιτλοφορείται «Χρόνιος Πόνος & Ρευματικά-Μυοσκελετικά Νοσήματα: Θεραπευτικές επιλογές, αντιμετώπιση ανεπιθύμητων ενεργειών».  Το διοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) και ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου. Το συνέδριο απευθύνεται σε ασθενείς, φροντιστές και στο ευρύ κοινό.

Οι ομιλητές θα είναι εγνωσμένου κύρους ειδικοί, οι οποίοι θα αναφερθούν μεταξύ άλλων:

  • Στα χρόνια επώδυνα σύνδρομα
  • Στον παιδιατρικό πόνο
  • Στην κεφαλαλγία και την ποιότητα ζωής
  • Στον χρόνιο πόνο διαφόρων νοσημάτων (π.χ. πολλαπλή σκλήρυνση, οστεοπόρωση, ρευματοπάθεια, ινομυαλγία)
  • Στις διάφορες θεραπείες για τον χρόνιο πόνο
  • Στις εναλλακτικές θεραπείες
  • Στον ρόλο της διατροφής

Εκτός από τους ιατρούς θα συμμετάσχουν και ασθενείς, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στο θέμα από την πλευρά του ασθενούς, αναφέροντας την δική τους εμπειρία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να  απευθύνουν ερωτήσεις στους εισηγητές ειδικούς επιστήμονες και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 22 έως και τις 24 Νοεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο THE STANLEY (Οδυσσέως 1, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα 104 37).

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη  των εταιρειών ELPEN, Genesis Pharma, Menarini, Mylan, Pfizer, Roche, Sanofi,  UCB και ΒΙΑΝΕΞ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο τηλ: 210 364 5629 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-17:00). Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.