Ρευστό της τελευταίας στιγμής για το Aids! Οι κόντρες και τα μαχαιρώματα στο υπ.Υγείας

  • Iatropedia
Λύση την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Υγείας για να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εξειδικευμένες εξετάσεις σε ασθενείς με Aids που διεκόπησαν εξαιτίας έλλειψης κονδυλίων. Μια υπόθεση που ανέδειξε τη μεγάλη κόντρα μεταξύ της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη με τους αρμόδιους των φορέων στους οποίους προΐσταται.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η πρόσφατη υπόθεση που αποκαλύφθηκε σχετικά με τη διακοπή των εξειδικευμένων εξετάσεων για Aids μέσω των οποίων καθορίζονται οι θεραπείες που πρέπει να λαμβάνουν οι ασθενείς, δεν κατέδειξε μόνο τα «βαριά νοσήματα» της δημόσιας Υγείας αλλά και τις υπόγειες κόντρες. Κόντρες όμως που δεν είναι ανώδυνες καθώς έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Τα τρία εξειδικευμένα εργαστήρια για τι Aids που διαθέτει η χώρα άρχισαν λόγω κρίσης να υποχρηματοδοτούνται. Τα χρήματα τους περνούν μέσα από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Τους τελευταίους μήνες (το 2012) όμως το ρευστό δεν εκταμιεύτηκε επειδή όπως υποστηρίζει η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη οι υπηρεσίες καθυστέρησαν να υποβάλουν τα τιμολόγια των αποδείξεων για την αγορά των αντιδραστηρίων που τους ζητήθηκαν.

Η κ.Σκοπούλη ωστόσο υποστηρίζει ότι για τους τρεις πρώτους μήνες του 2013 τα χρήματα έχουν δοθεί. Κάτι που διαψεύδεται όμως από την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού.

Η κόντρα φούντωσε όταν η Φωτεινή Σκοπούλη σε δηλώσεις της υποστήριξε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Η κ.Τζένη Κρεμαστινού από την πλευρά της δήλωσε πως είχε επανειλημμένα ζητήσει να χρηματοδοτούνται τα εργαστήρια απ ευθείας από το υπουργείο Υγείας χωρίς να μεσολαβεί το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Και η κόντρα ενισχύθηκε όταν η κ.Σκοπούλη δημοσιοποίησε ότι με επιστολή της στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο η οποία κοινοποιήθηκε σε Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, έχει ζητήσει την απομάκρυνση όλου του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μ αυτά και μ αυτά χρειάστηκε να ληφθεί η απόφαση από τον υπουργό Υγείας για άμεση εκταμίευση (πιθανότητα σήμερα) του ποσού των 60.000 ευρώ για να χρηματοδοτηθούν εκτάκτως τα τρία εργαστήρια και να μπορέσουν να συνεχίσουν κανονικά τις εξετάσεις για το Aids.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την όλη υπόθεση έχει ενημερωθεί πλήρως και το Μέγαρο Μαξίμου και σύντομα αναμένονται πρωτοβουλίες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτη καταγγελία: Τα κέντρα αναφοράς για το AIDS, σταμάτησαν τις εξετάσεις

Το όραμα του Λυκουρέντζου τώρα και σε …ΦΕΚ! Τι οραματίζεται ο υπ.Υγείας

Κλείνουν ξανά τα φαρμακεία;

Γιατροί στο πλευρό των εκπαιδευτικών! Τι λέει η ΟΕΝΓΕ

Το πόδι της γυναίκας με ψηλοτάκουνα παπούτσια. ΦΩΤΟ με ακτίνες Χ