«Ράβε-ξήλωνε» στις κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ των δημόσιων νοσοκομείων

  • Iatropedia
Οι κλίνες ΜΕΘ που παραλίγο να βάλουν "λουκέτο", απαναλειτουργούν με λύση που έδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ πλην όμως οι νοσηλευτές αυτοί που είναι εκπαιδευμένοι θα κληθούν σύντομα να παραδώσουν "τα κλειδιά" σε αυτούς που θα προσληφθούν με νέο διαγωνισμό και είναι ανειδίκευτοι... Αυτό θα γίνεται συνεχώς στο ΕΣΥ;

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Νέα απόφαση του ΚΕΕΛΠΝΟ για συνέχιση της μιθοδοσίας των νοσηλευτών που απασχολούνται με συμβάσεις σε ΜΕΘ και ΜΑΦ αλλά μόνο μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη νέα προκήρυξη, έδωσε προσωρινή λύση στο πρόβλημα στα νοσοκομεία!

Οι συμβάσεις των νοσηλευτών που είχαν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου μέσω της λίστας του ΚΕΕΛΠΝΟ, έληξαν στις αρχές του Οκτώβρη φέρνοντας ένα βήμα πριν από το»λουκέτο» δεκάδες κλίνες ΜΕΘ.

Επρόκειτο για 170 νοσηλευτές τους οποίους το ΚΕΕΛΠΝΟ θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά ώστε να μην αποχωρήσουν από τις θέσεις τους πριν φτάσουν οι αντικαταστάτες τους.

Η ΕΝΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την λύση αυτή και την επαναλειτουργία των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, πλην όμως υποστηρίζει την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης, κάτι που θα επιτευχθεί μόνον με την πρόσληψη μονίμων νοσηλευτών.

Όπως αναφέραν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποί της, «θεωρούμε αυτονόητη τη δρομολόγηση από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, όλων εκείνων των διαδικασιών που θα απομακρύνουν κάθε ενδεχόμενο επανάληψης του παρόντος προβλήματος, ώστε να μην έρθουμε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε σε παρόμοιες χρονοβόρες και ψυχοφθόρες διαδικασίες».