Ράντζα ελλείψεις και υποστελέχωση παντού στο ΕΣΥ…

  • Iatropedia
Ράντζα στους διαδρόμους της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Ρίου για τους άρτι χειρουργηθέντες, υποστελέχωση στο αιμοδυναμικό του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, εξιτήριο από το ράντζο για τους ασθενείς που συρρέουν στις εφημερίε- κόλαση του Αττικόν.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των εργαζομένωνστο νοσοκομείο του Ρίου, Απόστολος Αθανασόπουλος, οι διαθέσιμες κλίνες δεν επαρκούν σεκαμία περίπτωση καθώς οι πολίτες έχουν στραφεί ολοκληρωτικά στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Την ίδια ώρα, κάποιοι ασθενείς μεταφέρονται μετά την ανάνηψη στο αιμοδυναμικό, σε ράντζα της καρδιολογικής, παρόλο που έχουν ανάγκη ως πρόσφατα χειρουργημένοι, πιο προσεκτικής διαχείρισης…

Αλλά και στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, η υπολειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου έχει επιδεινώσει την υπάρχουσα κατάσταση στο καρδιολογικό κέντρο του ΠΠΝΠ, το οποίο εφημερεύει καθημερινά για περιπτώσεις αγγειοπλαστικής, όπως δήλωσε στο patrastimes.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος.

Και προσθέτει: «Εάν υπήρχαν 3-4 νοσηλεύτριες παραπάνω, θα είχε τεθεί σε λειτουργία η υπομονάδα των εμφραγμάτων της καρδιολογικής για να εξυπηρετεί περισσότερα περιστατικά¨…

Παρόμοια η κατάσταση ωστόσο και στο μεγάλο νοσοκομείο της δυτικής Αττικής, «Αττικόν». όπου στις εφημερίες συρρέουν παραπάνω από 1000 περιστατικά με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να υπάρχουν παντού ράντζα. Κάποιοι από τους ασθενείς αυτούς ωστόσο, δεν θα …ξαπλώσουν ποτέ σε μία κανονικη΄νοσοκομειακή κλίνη και 2-3 μέρες μετά θα πάρουν εξιτήριο από το ράντζο!