«Ράμπο» Υγείας: «Ελέγχουμε το Αττικόν και άλλα νοσοκομεία για τη μαφία με τις αποκλειστικές»!

  • Iatropedia
Ειδικούς ελεγκτές σε μεγάλα νοσοκομεία κυρίως της Αττικής έχει αποστείλει τις τελευταίες ημέρες το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) προκειμένου να εντοπίσει και άλλα παράνομα κυκλώματα που διαθέτουν «μαϊμού» αποκλειστικές νοσοκόμες σε ασθενείς εισπράττοντας παράνομα φυσικά μαύρα ποσά, όπως εντοπίσθηκε στην Κρήτη.

Τα κυκλώματα λειτουργούν ως εξής:

Γραφεία ευρέσεως εργασίας στέλνουν μέσα στα νοσοκομεία στο πλευρό αρρώστων παράνομα εργαζόμενες συνήθως από ξένες χώρες, οι οποίες δε διαθέτουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αλλά ούτε και τις απαραίτητες γνώσεις.

Οι εργαζόμενες αυτές μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν καν ατομικό βιβλιάριο υγείας ή και άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Ένα από αυτά τα κυκλώματα εντοπίσθηκε από άνδρες του ΣΔΟΕ να εργάζεται παράνομα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηράκλειου.

Ωστόσο ανάλογα κυκλώματα δρουν σε ολόκληρη τη χώρα. Κυκλώματα τα οποία χτυπούν τις τιμές για να προσελκύσουν ασθενείς.

Σχετικές καταγγελίες πάντως είχε κάνει στο παρελθόν και το επίσημο συνδικαλιστικό σωματείο των αποκλειστικών νοσοκόμων.

Ο επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ Μιχάλης Σαμπατακάκης δηλώνει στο iatropedia.gr: «Έχουμε στείλει ελεγκτές ήδη σε πολλά νοσοκομεία αλλά εστιάζουμε στο Αττικόν και σε δύο άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, προκειμένου να ξετυλίξουμε περαιτέρω το κουβάρι».

Να σημειωθεί ότι για τα κυκλώματα έχει διαταχθεί και εισαγγελική έρευνα.