Ψυχολόγος φέρεται να βγάζει γνωματεύσεις για δήθεν κακοποιητικές συμπεριφορές πατεράδων

  • Iatropedia newsroom
ψυχολόγος
"Η συγκεκριμένη επιστήμονας δεν έκανε καμία συνεδρία από κοινού με τον πατέρα" ανάφερε δικηγόρος για μια υπόθεση.

Mητέρες ύστερα από το διαζύγιο και προκειμένου να λάβουν την πλήρη επιμέλεια των παιδιών τους καταγγέλλουν τους πρώην συζύγους τους για κακοποίηση των παιδιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των Αρχών βρίσκεται γνωστή ψυχολόγος, η οποία πέρα της χορήγησης γνωματεύσεων έχει εμφανιστεί και ως μάρτυρας σε δίκη.

Ο δικηγόρος, Όθων Παπαδόπουλος,  μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση, λέγοντας πως σε κάθε μία περίπτωση των πατεράδων, εμφανίζεται μία γνωμάτευση που τους παρουσιάζει μια συγκεκριμένη, ψυχολόγος.

«Η γνωμάτευση δεν εμφανίζεται όμως ως καταγγελία αλλά στο πλαίσιο της δίκης που αφορά την επικοινωνία πατέρα – παιδιού. Στο διαδίκτυο ένας πατέρας είπε την εμπειρία του και ήρθε σε επαφή και με άλλους. Εκεί διαπίστωσαν πως η ψυχολόγος σε όλες τις περιπτώσεις ήταν η ίδια. Η συγκεκριμένη επιστήμονας δεν έκανε καμία συνεδρία από κοινού με τον πατέρα».

«Όταν ζητάμε τα στοιχεία από τα τεστ, δεν υπάρχουν»

Ο κ. Νίκος είναι ένας πατέρας που έπεσε θύμα και πλέον δεν έχει επικοινωνία με το παιδί του. Eξηγεί στην εκπομπή τι συνέβη.

«Στο πλαίσιο ενός διαζύγιο που ζήτησα παραπάνω χρόνο με τα παιδιά εμφανίστηκε η έκθεση. Όταν ζητάμε τα στοιχεία από τα τεστ, δεν υπάρχουν. Εγώ κατηγορούμαι για ενδοοικογενειακή βία προς το παιδί και το έμαθα στο δικαστήριο όταν πήγα για ασφαλιστικά μέτρα. Και όταν την πήρα την τηλέφωνο για να πάω να με εξετάσει, μου είπε πως δεν μπορεί γιατί θα κλείσει για διακοπές. Εάν το πάμε δικαστικά θα χρειαστώ 2-3 χρόνια. Το παιδί δεν το βλέπω, γιατί δεν το φέρνει».

Πηγή: https://www.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παιδική κακοποίηση: Πώς να την αναγνωρίσετε και τι να κάνετε εμπράκτως για να βοηθήσετε

Κακοποιητική σχέση: Σημάδια και συμπεριφορές – Πώς μπορώ να βγω από μια κακοποιητική σχέση