Ψυχολογική στήριξη για τους πυρόπληκτους από ΕΚΕΠΥ, ΚΕΕΛΠΝΟ και Γιατρούς χωρίς Σύνορα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με τις κηδείες των θυμάτων να βάζουν το πιο θλιβερό τέλος στην τραγωδία η οποία συντελέστηκε στο Μάτι, το βλέμμα όλων είναι στραμμένο σε αυτούς που έμειναν να θρηνούν μέσα στα αποκαϊδια. Όπως είναι αναμενόμενο, το σοκ που υπέστησαν όσοι έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και περιουσίες την ώρα που κινδύνευσαν και οι ίδιοι, δεν θα ξεπεραστεί σύντομα και πάντως όχι χωρίς υλικοτεχνική βοήθεια για τα πρακτικά θέματα και ψυχολογική στήριξη για τα συναισθηματικά.

 

Όπως ενημερώνουν από το ΥΥΚΑ, σε μια έξαρση ενημερώσεων που δεν είδαμε τις ημέρες τις κρίσεις, «σε συνέχεια της ενημέρωσης σχετικά με την μέριμνα του υπουργείου Υγείας για την υποστήριξη των πληγέντων πολιτών στις πυρόπληκτες περιοχές, τα νέα στοιχεία από το ΕΚΕΠΥ, εκτός από τη σταθερή υπηρεσία των 2 ψυχολόγων του ΚΕΕΛΠΝΟ που υποδέχονται καθημερινά πληγέντες στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, μιλούν για:

–          Επισκέψεις/συνεδρίες των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» σε 21 επιπλέον άτομα, δηλαδή συνολικά μέχρι 31-7-2018 η ομάδα αυτή είδε 169 άτομα.

–          Επισκέψεις/συνεδρίες των «Γιατρών του Κόσμου» σε 98 άτομα από τις περιοχές που επλήγησαν.

Ως εκ τούτου οι πληγέντες από τις πυρκαγιές που δέχτηκαν βοήθεια στο σπίτι τους μέχρι και την 31-7-2018 ανέρχονται συνολικά σε 267 άτομα. Το συνολικό αυτό πρόγραμμα συνεχίζεται καθημερινά και η σχετική ενημέρωση από το ΕΚΕΠΥ θα δίνεται σε τακτά διαστήματα».