Ψυχοεκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα τη διαχείριση του θυμού αρχίζει στο Ρέθυμνο

  • Ρούλα Τσουλέα
εργαστήρι
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση με τον θυμό και η εκπαίδευσε σε τεχνικές για την αντιμετώπισή του.

Ψυχοεκπαιδευτικό εργαστήρι για ενήλικές με θέμα τη διαχείριση του θυμού αρχίζει στο Ρέθυμνο. Το εργαστήρι συμπεριλαμβάνει θεωρητικό και βιωματικό μέρος και θα διεξάγεται πρωινές ώρες και ημέρα Παρασκευή.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Ρεθύμνης, στο εργαστήρι θα διδάσκει η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του. Μέσα από μία σειρά ασκήσεων οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην αντιμετώπιση καταστάσεων που προκαλούν θυμό.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εξοικείωσή τους με το συναίσθημα του θυμού και τις επιπτώσεις του. Επιπλέον, θα εκπαιδευτούν σε τεχνικές για την αντιμετώπισή του.

Πιο συγκεκριμένα, θα αναλυθούν θέματα κατανόησης, αξιολόγησης, εκτίμησης, εντοπισμού των παραγόντων που διεγείρουν το συναίσθημα του θυμού και θα εστιάσουν σε στρατηγικές διαχείρισης.

Οι συναντήσεις θα διεξάγονται σε χώρο του Δήμου (στην οδό Μοάτσου 2). Κάθε συνάντηση θα διαρκεί περίπου 2 ώρες και κάθε κύκλος θα ολοκληρώνεται σε 6 συναντήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν το εργαστήρι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Κέντρο Κοινότητας (οδός Γερακάρη 61-63, όπισθεν Δημαρχείου). Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Κοινότητας (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 8:00- 16:00 και Τρίτη, Πέμπτη 8:00- 20:00). Μπορούν επίσης να καλούν στα τηλέφωνα 28313-41250, -255, -256, -257, -260 και -261.

Φωτογραφία: iStock