ΨΝΑ, «Έλενα» και «Αλεξάνδρα» σε συνεργασία για τις εξαρτημένες μητέρες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ειδικό Πρόγραμμα Εξαρτημένων Μητέρων με τα παιδιά τους της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 ΑΝΩ βάζουν σε εφαρμογή τρία αρμόδια νοσοκομεία στην Αττική.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Διοικήσεων των Νοσοκομείων Γ.Ν.«ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»  και του «Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής», στην οποία παρέστησαν στελέχη των νοσοκομείων και της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 ΑΝΩ,  συμφωνήθηκε η ανάπτυξη πλαισίου συνεργασίας και υπογραφής πρωτοκόλλου με στόχο την από κοινού παρέμβαση σε εξαρτημένες γυναίκες από την έναρξη της κύησης έως και τη λοχεία.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας αφορά τη θεσμοθετημένη διασύνδεση των υπηρεσιών των τριών Νοσοκομείων, Γ.Ν.Μ. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» του Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ειδικό Πρόγραμμα Εξαρτημένων Μητέρων με τα παιδιά τους της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 ΑΝΩ) προκειμένου να επιτευχθεί, στο πλαίσιο της ολιστικής παρέμβασης, η υποστήριξη της εξαρτημένης μητέρας με τη ένταξή της σε θεραπευτικό πρόγραμμα και την παραμονή των βρεφών στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ                                                                     Ο Διοικητής

του Ψ.Ν.Α. & Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαϊτειο»                 του Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Σπυριδούλα Καλαντζή                                               Δημήτρης Ι. Βεζυράκης