Ψευτογιατρός: Στο μικροσκόπιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας όλα τα πτυχία των γιατρών

  • Γιάννα Σουλάκη
ψευτογιατρός
Εντατικούς ελέγχους για τη γνησιότητα των πτυχίων των γιατρών - μελών του, έχει ξεκινήσει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ), μετά την πρωτοφανή υπόθεση του ψευτογιατρού.

Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τη θρασύτατη και θανατηφόρα δράση του -φερόμενου ως απατεώνα γιατρού από τις αστυνομικές αρχές-  ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας εφιστά την προσοχή των πολιτών και εντείνει τους ελέγχους γνησιότητας των πτυχίων των μελών του.

Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασής του που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, συζήτησε το θέμα του αδίστακτου απατεώνα που έκανε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών.

Ζητήθηκε ενημέρωση από τις υπηρεσίες του ΙΣΑ σχετικά με τους ενδελεχείς ελέγχους που πραγματοποιούν για τον έλεγχο της γνησιότητας των πτυχίων των μελών του.

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ από το 2015 έως σήμερα έχει υποβάλλει:

  •  2.139 αιτήματα σε σχολές της Ελλάδας και έχει λάβει 2057 απαντήσεις,
  • 3640 αιτήματα σε σχολές του εξωτερικού και έχει λάβει 1003 απαντήσεις
  • 1148 αιτήματα στο ΔΟΑΤΑΠ και έχει λάβει 209 απαντήσεις

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

«Το ειδεχθές έγκλημα του αδίστακτου απατεώνα που εκμεταλλεύτηκε τον πόνο των ασθενών και έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ακόμα και παιδιών προκαλεί οργή. Οι υπηρεσίες του ΙΣΑ εργάζονται πυρετωδώς για τον έλεγχο των πτυχίων των μελών του Συλλόγου παρά το γεγονός ότι κάποια Πανεπιστήμια ξένων χωρών δεν συνεργάζονται. Θα πρέπει ωστόσο και οι ίδιοι οι ασθενείς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να απορρίπτουν θεραπευτικές διαδικασίες που βγαίνουν έξω από τα επιστημονικά όρια και «πουλάνε φρούδες ελπίδες». Επίσης σε όλα τα ιατρεία πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο η άδεια λειτουργίας του ιατρείου από τον ΙΣΑ. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης έχει υπόνοιες πρέπει άμεσα να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν