«Ψαλιδίζουν» και τα επιδόματα τοκετού

  • Iatropedia
Άγριο ψαλίδισμα και στο επίδομα τοκετού προβλέπει ο νέος κανονισμός για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα καλύπτει 9 εκατ. ασφαλισμένους.

Ούτε τις νέες μητέρες δε σέβεται πια η κυβέρνηση καθώς περικόπτει και το επίδομα τοκετού. Οι νέες περικοπές στα ασφαλιστικά Ταμεία που θα επιβληθούν το επόμενο διάστημα μέσω του ΕΟΠΥΥ του νέου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο οποίο θα εντάσσονται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ αλλά και του ΟΠΑΔ, προκαλούν ήδη έντονες αντιδράσεις.

Και πώς να μην προκαλούν όταν το επίδομα τοκετού μειώνεται ακόμη και κατά 50% σε κάποιες περιπτώσεις. Με βάση τον κανονισμό το επίδομα θα κυμαίνεται πια από 900 έως 1.600 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των βρεφών. Σήμερα, οι νέες μητέρες μπορεί να λάβουν ακόμη και 1.765 ευρώ ανά τοκετό.

Η απόφαση αυτή αποτελεί κλασικό δείγμα προχειρότητας καθώς έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες που γίνονται για την καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος. Να σημειωθεί ότι σήμερα στη χώρα μας κατά μέσο όρο γεννιούνται κάθε χρόνο 100.000 παιδιά πολλά από τα οποία είναι από αλλοδαπές μητέρες, ενώ οι αμβλώσεις που πραγματοποιούνται πλησιάζουν επίσης τις 100.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν