Ψάχνουν φάρμακο για τον ΕΟΠΥΥ ενόψει τρόικας

  • Iatropedia
Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται ο ΕΟΠΥΥ για το υπουργείο υγείας. Η τρόικα επιστρέφει σε 15 ημέρες και θα πρέπει μέχρι τότε στο υπουργείο υγείας να έχουν εξευρεθεί λύσεις για να μειωθούν οι δαπάνες του Οργανισμού οι οποίες είναι εκτός ελέγχου και επηρεάζουν αρνητικά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Όπως εξάλλου διαβεβαίωσε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μέχρι τέλος του Αυγούστου θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην καταρρεύσει.

Ωστόσο με εξαίρεση τη φαρμακευτική δαπάνη, η οποία εμφανίζει ικανοποιητική μείωση, οι δαπάνες για νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις είναι εκτός στόχων.

Ο στόχος για το 2013 ήταν συνολική δαπάνη 240 εκατομμυρίων ευρώ από 300 εκατομμύρια το 2012. Τα στοιχεία του πενταμήνου, όμως , δείχνουν ότι η δαπάνη θα ξεπεράσει στο τέλος του έτους τα 330 εκατομμύρια ευρώ.

Για να ανατραπεί η αρνητική αυτή εικόνα , το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ προωθεί τα «διαγνωστικά πρωτόκολλα», τα οποία καθορίζουν ποιες εξετάσεις γίνονται σε κάθε πάθηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις βάζει ο ΕΟΠΥΥ.Το σχέδιο του υπ.Υγείας

Αλλάζει η διαδικασία των προμηθειών στα νοσοκομεία

Αυξάνεται από 5 στα 25 ευρώ το εισιτήριο εισόδου στα νοσοκομεία.