Προβλήματα στην ΟΕΝΓΕ – Βαρνάβας εναντίον Ρέτζιου και Παπανικολάου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο πρώην πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, εγκαλεί το νυν προεδρείο της Ομοσπονδίας ότι λαμβάνει από μόνο του αποφάσεις και στέλνει δελτία τύπου τα οποία δεν έχουν εγκριθεί από την Εκτελεστική Γραμματεία. Ο νυν γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου απαντά γυρίζοντας "πίσω" λόγια του περιβάλλοντος του κ. Βαρνάβα για την απόλυση των επικουρικών γιατρών από τα νοσοκομεία. Και ο εμφύλιος καλά κρατεί μέσα στην Ομοσπονδία και μάλιστα μεταξύ αριστερών δυνάμεων. Η ιστορία φαντάζομαι θα κρίνει ποιος είχε τελικά δίκιο...

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρνάβας, «η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Ρέτζιου από κοινού με τον Γεν. Γραμματέα κ. Παπανικολάου απέστειλαν στις 3 Δεκεμβρίου Δελτίο Τύπου σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, το οποίο εμφανίζεται ως απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας.

Επειδή η Εκτελεστική Γραμματεία ουδέποτε συνεδρίασε για να εκδώσει τέτοιο Δελτίο Τύπου, είναι προφανές πως πρόκειται για έκθεση απόψεων δύο ατόμων, τις οποίες παραπλανητικά τοποθέτησαν κάτω από το λογότυπο της ΟΕΝΓΕ, ώστε να αποκτήσουν κύρος. Αυτή την αντιδεοντολογική πρακτική μετέρχονται συχνά το τελευταίο διάστημα, θεωρώντας πιθανόν την Ομοσπονδία περιουσιακό τους στοιχείο, το οποίο μπορούν να μεταχειρίζονται κατά το δοκούν.

Δυστυχώς, τέτοιες πρακτικές οδηγούν σε ανυποληψία τα συλλογικά όργανα και τα καθιστούν ανίκανα να διεκδικήσουν το σεβασμό της πολιτείας, της κοινωνίας και των συναδέλφων μας.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Βαρνάβας

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ

Δείτε τι απαντά ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου από τον λογαριασμό του στο facebook έχοντας και μια φωτογραφία της πρώτης σελίδας του ygeianet:

apokomma

Οι συνδικαλιστές «του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ» (και μαζί τους όλοι οι λοιποί εκπρόσωποι πλην αυτών του ΣΥΡΙΖΑ, η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ, η ΕΝΙΘ, οι υπόλοιπες Ενώσεις, τα Σωματεία Εργαζομένων των νοσοκομείων) φωνάζουν και αγωνίζονται να μην απολυθούν οι Επικουρικοί Επιμελητές γιατροί.
Αντίθετα, οι αρχι»συνδικαλιστές» του ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο δωσίλογων ταγματασφαλιτών του Σόϊμπλε, της Βελκουλέσκου και της κυβέρνησης σκούζουν «ευτυχώς απολύονται οι Επικουρικοί».

Για μια φορά συμφωνούμε λοιπόν, κ. Βαρνάβα.