Με προβλήματα επιβίωσης οι εργολαβικοί στο Θριάσιο- Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Αριστοτέλους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως καταγγέλλει η επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ, απλήρωτοι για τον μήνα Αύγουστο παραμένουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Θριάσιο νοσοκομείο την ώρα που αρκετοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, ζητώντας να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι. Και ο διοικητής του νοσοκομείου δεσμεύτηκε ότι οι καθαρίστριες θα πληρωθούν σήμερα Τετάρτη.

Οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί αρχικά ότι θα πληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου αλλά η πληρωμή τους αναβλήθηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου και τελικά η εργοδοσία τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής. Μάλιστα όταν οι άνθρωποι αυτοί διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που βιώνουν, η εκπρόσωπος της εργοδοσίας φέρεται να απάντησε ότι «σε όποιον αρέσει, όποιος δε θέλει να φύγει».

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αναγκάζονται να υπογράφουν συμβάσεις με ωρομίσθιο 3,9 ευρώ μεικτά για 7,5 ώρες ημερήσιας εργασίας και με ημερομίσθιο 24,5 ευρώ.

 

 

Τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία “Ευαγγελισμός”, ΚΑΤ, “Αττικόν” και “Άγιος Σάββας”, διοργανώνουν σήμερα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, με αίτημα να φύγουν οι εργολάβοι, να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να προσληφθούν όλοι οι εργολαβικοί με μόνιμη σχέση εργασίας.