Πρωτοβουλίες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για να μην λείψουν φάρμακα

  • Iatropedia
Την προσεχή Πέμπτη Θα διεξαχθεί ευρεία σύσκεψη όλων των παραγόντων του φαρμάκου με πρωτοβουλία του προεδρείου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ώστε να συντονιστούν οι ενέργειες όλων για να μην υπάρξουν ελλείψεις στην χώρα...

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Στα γραφεία του ΠΦΣ συγκαλείται η συνάντηση -κορυφής όλων των φορέων που καθορίζουν την ομαλή διακίνηση των φαρμάκων στην χώρα ενώ αύριο, μια μέρα πριν το κάλεσμα αυτό, ο Κ. Λουράντος θα συναντήσει και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, στον οποίο θα θέσσει το θέμα της πληρωμής των φαρμακοποιών ώστε να διαθέτουν στοιχειώδη ρευστότητα…

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν «αληθινές» ελλείψεις αλλά μια …δυσκολία κάποιων φαρμακαποθηκαρίων να παραδίδουν ολόκληρη την ποσότητα που του ς ζητήθηκε και μάλιστα χωρίς να απαιτούν να πληρωθούν άμεσα τοις μετρητοίς… Προβληματισμός επικρατεί ακι μεταξύ των πολυεθνικών εταιριών οι οποίες όμως δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι θα στηρίξουν τους Έλληενς ασθενείς αυτήν την δύσκολη στιγμή.

Διαβάστε εδώ την σχετική ανακοίνωση του ΠΦΣ:

Σειρά πρωτοβουλιών για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της διακίνησης φαρμάκου στην αγορά αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους φορείς .

Αύριο Τετάρτη 8 Ιουλίου έχει προγραμματισθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό προκειμένου να εξεταστεί το θέμα των πληρωμών των φαρμακείων.

Αμέσως μετά το προεδρείο του ΠΦΣ, θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη , ενώ έχει ζητήσει συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα.

«Η συστράτευση όλων των θεσμικών οργάνων διακίνησης του φαρμάκου στην αγορά, είναι απαραίτητη», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

«Μέχρι σήμερα χάρη στις προσπάθειες της βιομηχανίας των φαρμακαποθηκών και των φαρμακοποιών, αλλά και του κόσμου που ανταποκρίθηκε ψύχραιμα στις κρίσιμες αυτές ώρες, η αγορά λειτούργησε ομαλά. Οι προσπάθειες όλων μας επικεντρώνονται στο να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση» συμπλήρωσε ο κ. Λουράντος

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ο Π.Φ.Σ. έχει αποστείλει πρόσκληση προς τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων , τον ΕΟΠΥΥ , τον ΕΟΦ και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την πραγματοποίηση σύσκεψης την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 2 το μεσημέρι , στα γραφεία του ΠΦΣ .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ