Πρωτοβουλία Κουρουμπλή για την στέγαση των προσφύγων στη Λέρο

  • Iatropedia
Το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των συνεχών ενεργειών του για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων που απαιτούν οι έκτακτες συνθήκες της ραγδαίας αύξησης των προσφυγικών ροών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς, συμβάλλει με κάθε μέσο και τρόπο στη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών φιλοξενίας των προσφύγων.

O Υπουργός Υγείας Παναγιωτης Κουρουμπλής, με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του, ζήτησε από τον Διοικητή του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου την παραχώρηση της χρήσης του εγκαταλελειμμένου κτιρίου ΠΙΚΠΑ, προκειμένου να στεγαστούν προσωρινά όσοι πρόσφυγες διαμένουν στη Λέρο.

Με αυτό τον τρόπο, το Υπουργείο Υγείας συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης των ανθρωπιστικών και υγειονομικών ζητημάτων.

Στην σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο δεσμεύεται ότι οι προσπάθειές του σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας και οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες, δε θα σταματήσουν, μέχρι να βρεθούν μόνιμες λύσεις που θα σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να παρακολουθεί αυτές τις εξελίξεις εκ του μακρόθεν και ο Επίτροπος Υγείας θα πρέπει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν