Πρωτοποριακή ουρολογική επέμβαση με τομή 2 εκατοστών

  • Iatropedia
Η πρώτη ρομποτική ουρολογική επέμβαση μίας οπής (single site) στη νοτιοανατολική Ευρώπη πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από τον χειρουργό ουρολόγο - ανδρολόγο, δρ. Αχιλλέα Πλουμίδη.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η single site ρομποτική πυελοπλαστική πραγματοποιήθηκε με το σύστημα da Vinci Si HD, σε νεαρό ασθενή με χρόνια απόφραξη του νεφρού, στον οποίο αποκαταστάθηκε η στένωση της πυέλου του νεφρού με το σύστοιχο ουρητήρα, διαφυλάττοντας την καλή νεφρική λειτουργία.

Πραγματοποιήθηκε δε εξ’ ολοκλήρου από μία μόνο τομή 2 εκατοστών μέσα από τον ομφαλό και ο ασθενής εξήλθε από το νοσοκομείο σε λιγότερο από 24 ώρες με ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο.

«Πλέον, οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στην κατασκευή των ρομποτικών εργαλείων και συνολικά στη single site ρομποτική πλατφόρμα επιτρέπουν τη χρήση της τεχνολογίας αυτής και σε ουρολογικές επεμβάσεις νεφρού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ρομποτική χειρουργική μίας οπής αποτελεί ραγδαία εξέλιξη και αναμένεται να εφαρμοστεί σε περαιτέρω επεμβάσεις της ουρολογίας», δήλωσε ο Δρ. Αχιλλέας Πλουμίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν