Πρώτο το Γ.Ν Καλαμάτας στην υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ

  • Iatropedia
"Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τα άλλα νοσοκομεία της χώρας να προχωρήσουν στην υλοποίηση αντίστοιχων με εμάς έργων μέσω του νέου ΕΣΠΑ και να επιτύχουν σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Υπάρχουν δυνατότητες εξοικονόμησης εκατομμυρίων ευρώ μέσα από αυτά τα έργα για το ΕΣΥ. Αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε και αυτό θα γίνει..". Αυτό τόνισε οδιοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος απευθυνόμενος στην ηγεσία του ΥΥΚΑ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή είχε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γεωργίου Μπέζος, για τον συντονισμό των ενεργειών, ώστε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ να προβούν στην ωρίμανση προτάσεων για την νέα περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 ακολουθώντας το καλό παράδειγμα του νοσοκομείου της Μεσσηνίας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζοντας την σημασία των καινοτόμων έργων που έχουν υλοποιηθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια, κάλεσε τον κ. Μπέζο με τους συνεργάτες του προκειμένου να τους μεταφέρουν την εμπειρία και τις απόψεις τους.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας φέρει τη σφραγίδα του «πρώτου πράσινου νοσοκομείου της χωρας», καθώς υλοποίησε έργο της ηλιοθερμίας.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε, δε, η αναφορά του διοικητή ότι το ποσό της εξοικονόμησης πόρων από το σύνολο των υλοποιημένων δράσεων στο νοσοκομείο αγγίζει σε ετήσια βάση το ποσό των 1,1 εκατ. ευρώ.

Με πρωτοβουλία του Νοσοκομείου Καλαμάτας μάλιστα διοργανώνεται μέσα στο Σεπτέμβριο ημερίδα, που θα απευθύνεται στο σύνολο των στελεχών του χώρου Υγείας, προκειμένου να παρουσιαστούν αυτές οι βέλτιστες πρακτικές και η τεχνογνωσία για την υλοποίησή τους.