«Πρωτιά» του Ευαγγελισμού στην ανακύκλωση χαρτιού

  • Γιάννα Σουλάκη
Ευαγγελισμός
Ο «Ευαγγελισμός» είναι η «πρώτη υγειονομική μονάδα που μπήκε στο πρόγραμμα "Έλα στον κύκλο μας"» τον Μάιο του 2017» και μόνο το 2018, συγκέντρωσε 37.350 κιλά χαρτιού - χαρτονιού, από την πώληση του οποίου εξασφαλίζεται η «τύπωση βιβλίων για συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης».

Το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αναδείχθηκε πρώτο μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού του ΕΔΣΝΑ, το προσωπικό του οποίου για τη συνολική συμβολή, στην προώθηση και υλοποίηση του νέου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων, συνεχάρη η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Στην επιστολή της η Ρ. Δούρου χαρακτηρίζει «άριστη» τη συνεργασία του νοσοκομείου με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ, καθώς αυτή συνεχίστηκε και στον τομέα της ευαισθητοποίησης για τη σωστή διαχείριση αποβλήτων που παράγονται από τις νοσοκομειακές μονάδες, με τη συνδιοργάνωση ημερίδας για τις «Νέες προοπτικές στη Διαχείριση Αστικών και Υγειονομικών Αποβλήτων»».

Επίσης, συγχαίρει διοίκηση και εργαζόμενους γιατί, αντιλαμβάνονται όπως σημειώνει «καλύτερα από τον καθένα την κρισιμότητα του κρίκου που συνδέει το θέμα της υγείας με το περιβάλλον: πρόκειται για δύο τομείς που βρίσκονται σε σχέση αλληλεπίδρασης». Διαβεβαιώνει πως η παράταξη, «Δύναμη Ζωής» θα είναι σταθερή αρωγός «σε μια προσπάθεια που έχει να κάνει με τη ζωή, το περιβάλλον και την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας».

Εξάλλου, κλείνει, η περιφερειάρχης, «η στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων αποτέλεσε σοβαρή προτεραιότητα της θητείας της «Δύναμης Ζωής», υπενθυμίζοντας ότι η Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, στήριξε τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής με 40 εκατομμύρια για την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού, με 20 εκατομμύρια τα στρατιωτικά νοσοκομεία και με 22.3 εκατομμύρια τη λειτουργία 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).