Πρώτες βοήθειες σε επιληπτικό έδωσε ο Παύλος Πολάκης

  • Γιάννα Σουλάκη
Πολάκης
Με την ιδιότητα του γιατρού ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έσπευσε να βοηθήσει πολίτη που σωριάστηκε στο έδαφος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στα Σφακιά.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα η επέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη ήταν σωτήρια για τη ζωή του άνδρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την επέτειο της επανάστασης του Δασκαλογιάννη, στην Ανώπολη Σφακίων στα Χανιά, το μεσημέρι της Κυριακής, στην οποία ήταν παρών ο Παύλος Πολάκης.

Ένας άνδρας βρέθηκε ξαφνικά στο έδαφος με συμπτώματα επιληπτικής κρίσης. Το επεισόδιο έγινε αμέσως αντιληπτό από τους παριστάμενους, ενώ άμεση και καθοριστική ήταν η επέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και ιατρού Παύλου Πολάκη, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες στον νεαρό ο οποίος έκανε εξαγωγή με αποτέλεσμα να υποστεί απόφραξη αεραγωγού.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η επέμβαση του Παύλου Πολάκη ήταν σωτήρια προλαβαίνοντας τα χειρότερα και σώζοντας τη ζωή του νεαρού άνδρα.

Στο σημείο κατέφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον ασθενή αρχικά στο Αγροτικό ιατρείο Ανωπόλεως και εν συνεχεία στο Κέντρο Υγείας Σφακίων, ενώ αν κριθεί σκόπιμο ίσως διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων.

Πολάκης

Πηγή: Newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν