Πρώτες εικόνες από το ΚΥ Φαρκαδόνας: Φιλοξενεί 40 πλημμυροπαθείς και ασθενή που τον τσίμπησε φίδι

  • Γιάννα Σουλάκη
Φαρκαδόνας
Σαράντα κάτοικοι της Φαρκαδόνας Τρικάλων -μεταξύ αυτών και έξι ασθενείς- βρήκαν καταφύγιο στο Κέντρο Υγείας της πλημμυρισμένης και αποκλεισμένης περιοχής.

Το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας προσφέρει νοσηλεία και φιλοξενία σε 40 πλημμυροπαθείς κατοίκους της πνιγμένης στο νερό και τις λάσπες περιοχής για πάνω από έξι 24ωρα.

Μέχρι το πρωί της Κυριακής (10/9) ήταν αποκλεισμένο στην πρόσβαση από τον δρόμο, ενώ παραμένει το μόνο κτίριο στην πόλη που έχει ρεύμα από γεννήτρια.

Τις πρώτες εικόνες από το Κέντρο Υγείας έδωσε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ:

«Το κέντρο Υγείας βρίσκεται ψηλά στο βουνό και δεν πήρε νερά. Είναι το μόνο κτίριο που έχει ρεύμα στη πόλη από γεννήτρια κι έτσι όλοι οι κάτοικοι πηγαίνουν εκεί να φορτίσουν τα τηλέφωνα. Ήταν αποκλεισμένο μέχρι σήμερα πρωί και πρόσβαση μόνο από αέρα», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Κ.Υ Φαρκαδόνας: Έξι ασθενείς και ένας που τον τσίμπησε φίδι

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείο προσέφερε νοσηλεία και πρώτες βοήθειες σε πολλούς ασθενείς.

Έξι από αυτούς έχουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα και παραμένουν στο ΚΥ καθώς μόνο εκεί υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και μπορούν να λαμβάνουν οξυγόνο. Κάποιοι εξ αυτών μετέφεραν τον προσωπικό τους αναπνευστήρα από το σπίτι τους.

«Έναν πολίτη τον τσίμπησε φίδι. Πως να διακομισθεί; Ευτυχώς απεδείχθη ότι δεν ήταν δηλητηριώδες. Ένας κάτοικος έπαθε αλλεργικό σοκ από τσίμπημα σφήκας. Αδύνατον να διακομισθεί. Αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγει:

«Ηρωισμός, αλληλεγγύη, αγανάκτηση, απελπισία. Όλα μαζί!», λέει ο Μ. Γιαννάκος.

Η έκκληση του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας πριν από μία ημέρα

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open το Σάββατο 09/09/23, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Ανδρέας Παπαγεωργίου, είχε περιγράψει με ζοφερά χρώματα τη κατάσταση:

«Είναι απελπιστική η κατάσταση, δεν έχουμε ούτε τρεχούμενο νερό… Και τα μικρά παιδιά δεν έχουν πια άλλη υπομονή».

Ο κ. Παπαγεωργίου έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, αφού στα νερά επιπλέουν πτώματα τρωκτικών και άλλων ζώων.

Απηύθυνε μάλιστα έκκληση να σταλεί στην περιοχή ο στρατός. «Πρέπει να έρθει εδώ ο στρατός, να πάρουν ασθενείς και να τους μεταφέρουν αλλού» είπε.