Προσπάθειες για μόνιμη κάλυψη των κενών θέσεων στο ΕΣΥ από την Αριστοτέλους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε προκήρυξη 1.200 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας προχωρεί μετά το καλοκαίρι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός μιλώντας χθες με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, μέσα στον Ιούλιο θα εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που θα προβλέπει τις προσλήψεις αυτές αλλά θα παρέχει και νομική κάλυψη στο επικουρικό προσωπικό. Η εν λόγω προκήρυξη θα αναρτηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο και έχει προβλεφθεί χρόνος για την ολοκλήρωση των προσλήψεων, ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος μέχρι να ολοκληρωθεί.

Και με τον τρόπο αυτό ελπίζουν να παραμείνει στις θέσεις του το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί σήμερα ώστε και προβλήματα να μην δημιουργηθούν στα νοσοκομεία και να μην βρεθούν σε ανεργία οι άνθρωποι που προσέφεραν και προσφέρουν και σήμερα τα μέγιστα στο ΕΣΥ.

Νοσοκομείο Άρτας

Σε προηγούμενη συνάντηση που είχε ο κ. Ξανθός με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα του νοσοκομείου Άρτας, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους εδώ και μήνες, λόγω της μη έγκρισης ενταλμάτων πληρωμής τους από τον πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματά τους θα λυθούν τελεσίδικα σύντομα.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε δε ότι στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να καλύπτονται οι ανάγκες του συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό και όχι επικουρικούς ή συμβασιούχους, αλλά χρειάζεται χρόνος για να υπερβεί προβλήματα που δημιούργηκαν από τα μνημόνια. Διαβεβαίωσε όμως ότι εν τω μεταξύ θα αξιοποιηθούν και άλλοι τρόποι κάλυψης κενών με τη διασφάλιση ότι θα υπάρχει κανονικότητα στις πληρωμές!