Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα ΕΣΥ και ΠΕΔΥ- Οι γιατροί απέναντι στην κυβέρνηση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σήμερα απεργούν νοσοκομειακοί γιατροί και οι συνάδελφοί τους στο ΠΕΔΥ. Τη στήριξη στην απεργία αυτή έχουν εκφράσει όλα τα συλλογικά τους όργανα όπως είναι η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ, ο ΠΙΣ, ο ΙΣΑ, ο ΙΣΠ αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ εκ μέρους όλων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτή είναι μία από τις αντιδράσεις κατά των άρθρων του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται τη Δευτέρα...

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα οι δημόσιες δομές Υγείας σε όλη την χώρα καθώς οι γιατροί αντιδρούν μαζικά στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνει και πολλές διατάξεις οι οποίες τους αφορούν άμεσα. Σήμερα πραγματοποιείται συγκέντρωση των μελών του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια (στις 12.00) ενώ συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν και το απόγευμα της Δευτέρας 15/1.

Διαβάστε τι αναφέρουν από τον ΠΙΣ:

Την στήριξη των κινητοποιήσεων των Νοσοκομειακών Ιατρών και των Ομοσπονδιών του χώρου της Υγείας, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Οι ιατροί και οι λοιποί υγειονομικοί διεκδικούν το δικαίωμα των εργαζομένων στις απεργία το οποίο καταστρατηγείται με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο.

Το Πολυνομοσχέδιο εισάγεται την Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής  για ψήφιση.

Διαβάστε τι αναφέρουν από τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας:

Ο Ι.Σ. Πατρών στηρίζει την κινητοποίηση των νοσοκομειακών ιατρών και ιατρών
μονάδων ΠΕΔΥ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στηρίζει την απεργία των
νοσοκομειακών ιατρών που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ την Παρασκευή 12/01/2018 και τη στάση
εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ για τη Δευτέρα 15/01/2018. (12:00-3:00
μμ).

Δείτε τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή την στάση εργασίας τη Δευτέρα 15/1:

Κήρυξη Στάσης Εργασίας 15/01/2018

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 3ωρη Στάση Εργασίας την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Συμμετέχει στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ ώρα 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα άλλα Συλλαλητήρια που οργανώνει σε όλη τη χώρα, με αίτημα την απόσυρση του βάρβαρου, αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της 3ης Αξιολόγησης.

Γι άλλη μία φορά η κυβέρνηση τσακίζει το εισόδημα των πολιτών, μισθούς και συντάξεις. Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη φτάσαμε στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό λαϊκών πρώτων κατοικιών.

Από τις διαβεβαιώσεις που μας έδιναν οι Υπουργοί της κυβέρνησης ότι δεν τίθεται ζήτημα για την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας συστήνεται Επιτροπή η οποία θα εξετάσει την τύχη του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με βάση το Ν. 4354/2015 που προβλέπει την ευθυγράμμισή του με τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν θα επιτρέψουμε την περικοπή ή τον περιορισμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Διεκδικούμε την αύξησή του και την επέκτασή του και σε άλλες ειδικότητες.

Διεκδικούμε την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Αν είναι δυνατόν υποτίθεται αριστερή κυβέρνηση να περικόψει συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία.

Πώς είναι δυνατόν να προγραμματίσει απεργία ένα πρωτοβάθμια σωματείο στα Νοσοκομεία όταν απαιτείται για τη λήψη της απεργίας απαρτία στη Γενική Συνέλευση το 50% +1  των μελών του Σωματείου.

Για να συμμετάσχει τέτοιος αριθμός μελών, τα Νοσοκομεία θα πρέπει να αναστείλουν κάθε φορά την λειτουργία των χειρουργείων, των μονάδων, των ΤΕΠ και άλλων σημαντικών για τη δημόσια υγεία υπηρεσιών. Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση και συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχαν πάρει τα όπλα.

Αυτή είναι η πρώτη απάντησή μας. Στο Γενικό μας Συμβούλιο την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 θα προγραμματίσουμε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν