Προσωπική επιστολή στον Α. Τσίπρα από τυφλό δικηγόρο, πρώην σύμβουλο του Π. Κουρουμπλή

  • Γιάννα Σουλάκη
Προσωπική επιστολή
Προσωπική επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο εκ γενετής τυφλός δικηγόρος, Βαγγέλης Αυγουλάς, πρώην επιστημονικός συνεργάτης του Παναγιώτη Κουρουμπλή, από την εποχή της θητείας του στο υπουργείο Υγείας.

Η προσωπική επιστολή γράφτηκε με αφορμή την ανάρτηση Πολάκη, “που ενώ απευθύνεται προς τον τετραπληγικό υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο θίγει άμεσα τα ΑμεΑ στα θολά της σημεία”, όπως λέει στην επιστολή του ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος ζητά κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, «με στόχο να ξεκαθαρίσει συνειδησιακά τη στάση του πρωθυπουργού της χώρας σε σχέση με τα Ατομα με Αναπηρία«, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του:

“Με αφορμή τη στάση του κ. Πολάκη για τα ΑμεΑ μέσω της δημόσιας κριτικής του στον κ. Κυμπουρόπουλο,  θεωρώ άκρως αναγκαία για την προσωπική εργασιακή και πολιτική καθημερινότητά μου τη σύντομη συνάντησή μου μαζί σας για να ξεκαθαρίσω συνειδησιακά τη στάση του Πρωθυπουργού της χώρας μου σε συγκεκριμένα ζητήματα που έχουμε – σας διαβεβαιώ από την ίδια όχθη – υπηρετήσει”, αναφέρει στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο δικηγόρος.

Η πλούσια δράση του Βαγγέλη Αυγουλά στα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς είναι πρόεδρος του “Οίκου Ναύτου” και συμμετέχει με κυβερνητική απόφαση σε ομάδες εργασίας τις οποίες συντονίζουν στελέχη της κυβέρνησης για κοινωνικά ζητήματα, που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρία, τις τρίτεκνες οικογένειες κ.α.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος στα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών και επιστημονικός συνεργάτης του πρώην Υπουργού κ. Κουρουμπλή. Παρ΄όλα αυτά, όπως λέει, δεν είναι μέλος κανενός κόμματος και έχει υπηρετήσει θεσμικά και επαγγελματικά τα ΑμεΑ συνεργαζόμενος με βουλευτές και υπουργούς όλων των κομμάτων:

“Εκλέγομαι από το 2010 στο Δήμο Ιλίου όπου έχω διατελέσει και Αντιδήμαρχος και συμμετέχω ενεργά σε οργανώσεις των ΑμεΑ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αν και διατηρώ και την καναδική υπηκοότητα, δεν έχω εγκαταλείψει τη χώρα μου παρά τη βαθιά οικονομική κρίση και παρά το εχθρικό περιβάλλον που η Ελλάδα διαχρονικά επιφυλάσσει στους αναπήρους.

Δεν σας γράφω την επιστολή αυτή επιδιώκοντας να γίνω «διάσημος». Την οφείλω στον κόσμο που με στηρίζει και συμπλέει μαζί μου καθημερινά. Εάν δεν ζητούσα τη συνάντηση, θα έγραφα και θα δημοσίευα πολύ περισσότερα. Αλλά προτιμώ τη συνάντηση. Και δεσμεύομαι, εφόσον δεχθείτε την παράκλησή μου, να σας μιλήσω σύντομα, περιεκτικά και ουσιαστικά” καταλήγει στην επιστολή του ο δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς.

Σε ερώτηση μας, αν έχει λάβει απάντηση από τον πρωθυπουργό, ο κ. Αυγουλάς λέει ότι περιμένει, “Είναι λογικό να μην έχω πάρει απάντηση, καθώς η επιστολή έχει πάει στο γραφείο του πρωθυπουργού εδώ και ένα 24ωρο. Θεωρώ ότι θα πάρω απάντηση και γι’ αυτό θα περιμένω”.