Προσλήψεις για να ανοίξουν οι Εντατικές προανήγγειλε ο Άδωνις

  • Iatropedia
Προσλήψεις στον ευαίσθητο χώρο της υγείας προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.Όπως ανακοίνωσε την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, η πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών με έκτακτη διαδικασία, προκειμένου να ανοίξουν 60 κρεβάτια ΜΕΘ, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός υγείας αναφερόμενος εκτός από τις προσλήψεις αναφέρθηκε και στην κινητικότητα των εργαζομένων δηλώνοντας πως στις 26 Αυγούστου θα γίνει το Συμβούλιο Κυβερνητικής Πολιτικής που εγκρίνει όλο το σχέδιο. Από την ώρα που θα εγκριθεί το σχέδιο, βγαίνει η κοινή υπουργική απόφαση που βάζει μπρος τη διαδικασία».

Και συνέχισε: «H διαδικασία που ακολουθείται, είναι εξαιρετικά διαφανής. Θα ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ, θα μπουν ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία όλων των εργαζομένων, αυτό θα βγάλει μία μοριοδότηση βάσει των αντικειμενικών κριτηρίων. Η μοριοδότηση σε κάποιους θα δώσει το δικαίωμα να παραμείνουν στις δομές που είναι, κάποιοι άλλοι θα μπουν στην κινητικότητα».

κινητικότητα και στην επαρχία- εκτός τα νησιά

Σε ότι αφορά το σχέδιο κινητικότητας στα νοσοκομεία της επαρχίας, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι στο υπουργείο Υγείας γίνεται η επεξεργασία του αντίστοιχου σχεδίου, το οποίο θα ανακοινωθεί, αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στη πρωτεύουσα και τη Θεσσαλονίκη.

Σχολιάζοντας το θέμα ο κ. Α. Γεωργιάδης, ανέφερε ότι «υπάρχουν και στην επαρχία, δυστυχώς, και στα νοσοκομεία, όπως το κάναμε με τα πανεπιστήμια, όπως το κάναμε με τα στρατόπεδα, στην ίδια χώρα ζούμε, σε διάφορους χρόνους της πολιτικής μας ζωής ο τοπικός βουλευτής, πολιτευτής, νομάρχης, υπουργός έφτιαχνε και κάτι, όχι απαραίτητα νοσοκομείο, έφτιαχνε για να συμπληρώσει το νομό του. Και ξαφνικά έχουμε, και το ξέρουν σίγουρα οι γιατροί εδώ, νομούς που σε μία ευθεία 10 χιλιομέτρων έχουν 4 και οι διπλανοί δεν έχουν κανένα».

Πάντως ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι στα νησιά δεν πρόκειται να αλλάξουν οι δομές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ημερομηνίες ορόσημα της κινητικότητας στο ΕΣΥ.Όλα για την αξιολόγηση και τα μόρια

Αλλάζει η συμμετοχή στα φάρμακα.Πόσο θα πληρώνουν οι ασθενείς

Κομματικά συμφέροντα πίσω από τις κινητοποιήσεις καταγγέλλει ο Άδωνις