Προσλήψεις “εξπρές” λίγο πριν κλείσουν κρεβάτια εντατικής! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας

  • Iatropedia
Λίγα 24ωρα πριν κλείσουν κρεβάτια εντατικής εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων γιατρών και νοσηλευτών, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να ...σώσει την κατάσταση.

Σε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο υγείας προκειμένου να μην κλείσουν κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) εξαιτίας έλλειψης προσωπικού. Ήδη έχουν αρχίσει και λήγουν συμβάσεις εργαζομένων και επιχειρείται να γίνουν νέες μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος: “Εξασφαλίσαμε, ως Υπουργείο Υγείας, πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία προκηρύσσονται διακόσιες και πλέον θέσεις για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ), όπως επίσης και για ιατρούς με ειδικότητες οι οποίες απαιτούνται, προκειμένου να λειτουργήσουν συγκεκριμένες μονάδες των νοσοκομείων μας. Η πράξη εκδίδεται σήμερα και αμέσως ακολουθεί η σχετική προκήρυξη ούτως ώστε να μην κλείσει ένα κρεβάτι εντατικής”.

Ο κ.Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε ότι εκτός των υπαρχόντων θα ανοίξουν και νέα κρεβάτια τα οποία σήμερα είναι αναξιοποίητα.

Να σημειωθεί ότι καθημερινά περίπου 20 με 30 ασθενείς περιμένουν εναγωνίως να βρούνε ένα κρεβάτι εντατικής για να σωθούν και συχνά δε βρίσκεται.