Πρόσληψη φαρμακοποιού στο «Έλενα» μετά τις αποκαλύψεις iatropedia!

  • Iatropedia
Μετά το σάλο που προκλήθηκε στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές από την αποκάλυψη του iatropedia.gr ότι το δημόσιο μαιευτήριο «Έλενα», που πραγματοποιεί ετησίως κοντά στους 6500 τοκετούς, έμεινε χωρίς φαρμακοποιό για λόγους… προεκλογικούς, το πρόβλημα λύθηκε εν μία νυκτί. Η σύμβαση της επικουρικής φαρμακοποιού ανανεώθηκε σε χρόνο …ρεκόρ!

Το φαρμακείο του νοσοκομείου είχε …ξεμείνει από φαρμακοποιό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη χορήγηση φαρμάκων σε μητέρες όσο και σε νεογέννητα βρέφη. Και αυτό διότι η μοναδική φαρμακοποιός που υπήρχε στο νοσοκομείο απουσίαζε με αναρρωτική άδεια. Στο πόστο της απασχολούνταν και κάλυπτε τις ανάγκες όλου του μαιευτηρίου μια επικουρική φαρμακοποιός (δηλαδή εργαζόμενη με σύμβαση λίγων μηνών), η σύμβαση της οποίας όμως είχε λήξει. Η σύμβασή της όμως δεν ανανεωνόταν λόγω εκλογών.

Ωστόσο, μετά το ρεπορτάζ του iatropedia ξάφνου βρέθηκε λύση και η σύμβαση της επικουρικής φαρμακοποιού ανανεώθηκε μέσα σε χρόνο …εξπρές.

Μάλιστα η διοίκηση του νοσοκομείου είχε σπεύσει να εκδώσει και ανακοίνωση ότι το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, επιβεβαιώνοντας όμως την έλλειψη φαρμακοποιού.

Όπως σημείωνε ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Φαλδαμής στην ανακοίνωσή του: «Σχετικά με την έλλειψη φαρμακοποιού είναι γεγονός ότι η διευθύντρια Φαρμακοποιός απουσιάζει λόγω αναρρωτικής άδειας, καθώς επίσης η επικουρική φαρμακοποιός δεν μπορεί να συνεχίσει τη θητεία της η οποία έληξε στις 31/5/2012». Παρ αυτά μιλούσε για συκοφαντική δυσφήμιση.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν