Προσλήψεις προσωπικού στον ΟΚΑΝΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε 80 προσλήψεις εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων για τη στελέχωση δομών απεξάρτησης, προχωρεί σύντομα το υπουργείο Υγείας για να στηρίξει τον ΟΚΑΝΑ.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός υπέγραψε για τις 25 θέσεις στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), 35 θέσεις στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), 12 θέσεις στη μονάδα “18 Άνω” του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και οκτώ θέσεις στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα από το υπουργείο Υγείας, η διαδικασία θα υλοποιηθεί από τους ίδιους τους φορείς, με προσκλήσεις ενδιαφέροντος που θα δημοσιοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Με την απόφαση αυτή εντείνεται η προσπάθεια να στηριχθούν οι αποδυναμωμένες, τα τελευταία χρόνια, δημόσιες δομές που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη και θεραπεία εξαρτημένων ατόμων στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, 3.000 χρήστες περιμένουν να ενταχθούν σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και από πό τις 14.806 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί  στον Οργανισμό, έχουν εγκριθεί 11.875, με αποτέλεσμα να παραμένοπυν σε αναμονή στη λίστα 2.931 χρήστες!