Προσλαμβάνονται …προσωρινοί γιατροί και πάλι στα νοσοκομεία!

  • Iatropedia
Με τη μέθοδο των επικουρικών γιατρών, γιατρών δηλαδή με διάρκεια θητείας ενός έτους επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να καλύψει τα δεκάδες κενά στα νοσοκομεία που προκαλούν δυσλειτουργίες στο σύστημα. Πόσοι θα προσληφθούν… προσωρινά στο ΕΣΥ

Την πρόσληψη πρόσθετου ιατρικού προσωπικού για την επάνδρωση δεκάδων νοσοκομείων ανά τη χώρα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Aπό χθες εντάχθηκε άλλο ένα νοσοκομείο αυτό των «Αγίων Αναργύρων» στο σύστημα των εφημεριών για την κάλυψη των ασθενών του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του υπουργείου υγείας θα προσληφθούν 200 επικουρικοί γιατροί οι οποίοι θα εργαστούν στα νοσοκομεία με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας, ενώ η πρόσληψή τους θα γίνει μέσω των νομίμων διαδικασιών, οι οποίες καθορίζονται από το Ν. 2889/01 και το Ν. 3868/10.

Η αρμόδια αρχή εκτιμά πως έτσι θα αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό και θα ενισχυθεί περαιτέρω η αποτελεσματικότερη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων προς όφελος των ασθενών. Προς την ίδια κατεύθυνση είναι και η απόφαση για την ένταξη στο σύστημα εναλλασσόμενης καθημερινής εφημερίας του ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι».

Στο νοσοκομείο αναπτύχθηκαν εννέα νέες κλινικές, μετά την σημαντική ενίσχυσή του με την μεταφορά προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των πρώην 1ου και 7ου Θεραπευτηρίων του ΙΚΑ και με στόχο να εξυπηρετούνται άμεσα οι ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από καρκίνο και διαμένουν στη Δυτική Αττική.