Προσλαμβάνει γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ! Αμοιβή… άγνωστη!

  • Iatropedia
Μόνο ειρωνικά …χαμόγελα μπορεί σήμερα να προκαλέσει η πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ σε 5000 γιατρούς για να συνάψουν συμβάσεις με τον φορέα, καθώς οι ήδη συνεργαζόμενοι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι.

Αρχικά, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις των αρμοδίων, θα γινόταν ανοικτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 5000 γιατρών με αξιοκρατικά κριτήρια. Μάλιστα οριζόταν και ως βασικό κριτήριο οι 2000 εξ αυτών να είναι νέοι χωρίς εμπειρία ώστε να δοθούν ευκαιρίες και σε νέους επιστήμονες. Ούτε τότε όμως προσδιορίζονταν ακριβώς οι αμοιβές και οι σχέσεις εργασίας των υπό πρόσληψη γιατρών.

Τελικά πρόσκληση έγινε, με κάποιους μήνες καθυστέρηση βέβαια, αλλά αυτό που παραμένει άγνωστο ακόμη είναι πως ακριβώς θα πληρώνονται οι γιατροί αυτοί και από ποια κονδύλια δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστά αμοιβές των ήδη συμβεβλημένων γιατρών ενώ συνολικά τα χρέη του ξεπερνούν τα 3,5 δις ευρώ.

Πάντως καλού κακού δόθηκε παράταση για τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου για δύο χρόνια έως τις 31 Μαΐου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ: «Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για σύναψη συµβάσεων µίσθωσης έργου µε 5000 ιατρούς στον ΕΟΠΥΥ.

Σας γνωρίζουµε ότι η προθεσµία υποβολής αιτήσεων για τη σύναψη συµβάσεων µίσθωσης έργου µε 5000 ιατρούς για 2 έτη παρατείνεται µέχρι την 31-05-2012.

Για το σκοπό αυτό η αντίστοιχη ηλεκτρονική εφαρµογή θα παραµείνει στη διάθεση των ενδιαφερόµενων µέχρι την ως άνω ηµεροµηνία».