Προσφορά αναλώσιμων υλικών από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO σε τμήμα Βοηθών Νοσηλευτικής

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η DEMO ABEE υποστηρίζει έμπρακτα και την παιδεία προσφέροντας ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμο υλικό στο Επαγγελματικό Λύκειο Κρυονερίου. Συγκεκριμένα, προσέφερε, ιατρικό εξοπλισμό και 450 απαραίτητα αναλώσιμα υλικά.

Στόχος της ενέργειας είναι να διευκολύνει και να ενισχύσει την εύρυθμη λειτουργία του εργαστηρίου Βοηθών Νοσηλευτικής του σχολείου, χωρίς οι μαθητές να χρειαστεί να μετακινούνται δύο φορές την εβδομάδα σε άλλα σχολεία που διαθέτουν εργαστήρια.

Την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, εκπρόσωποι της DEMO επισκέφτηκαν το ΕΠΑ.Λ Κρυονερίου, μίλησαν με τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου και παρέδωσαν το υλικό. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Νικόλαος Πλέσσας, ευχαρίστησε την DEMO για την χορηγία και την πολύτιμη υποστήριξή της στον πολλαπλασιασμό των εκπαιδευτικών εμπειριών των παιδιών και τον εμπλουτισμό των διδακτικών υλικών.

Μεταξύ του εξοπλισμού και των αναλώσιμων υλικών που δόθηκαν, περιλαμβάνονται κρεβάτι και στρώμα νοσηλείας, θερμόμετρα, πιεσόμετρα, στηθοσκόπια, καθώς και αποστειρωμένα γάντια και σύριγγες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επαγγελματικό Λύκειο Κρυονερίου, το μοναδικό Επαγγελματικό Λύκειο στον Δήμο Διονύσου, λειτουργεί από το 1998 και δίνει την δυνατότητα στους αποφοίτους να λάβουν Απολυτήριο τίτλο και Πτυχίο ειδικότητας. Η ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτή, μία από τις 14 ειδικότητες που διδάσκονται στο ΕΠΑ.Λ. και περιλαμβάνει μαθήματα εργαστηριακού περιεχομένου. Μέσω της συνδρομής της DEMO στην δημιουργία του καινούργιου εργαστηρίου, οι μαθητές έχουν πλέον πρόσβαση σε εξοπλισμό απαραίτητο για την διδασκαλία και την πραγματοποίηση των εργαστηριακών ασκήσεων.