Προσφορά στους κατοίκους των Ψαρών από τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χίου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πολυπληθής ομάδα γιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, από την Χίο ταξίδεψε το πρωί του Σαββάτου στα Ψαρά για να πραγματοποιήσει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια.

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χίου πραγματοποίησαν μια ακόμα εθελοντική δράση στο ακριτικό νησί των Ψαρών δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι η διάθεση για στήριξη στον συνάνθρωπο καλά κρατεί στα χρόνια της κρίσης ειδικά στους γιατρούς των νησιών μας…

Συνολικά 25 γιατροί 14 ειδικοτήτων εξέτασαν κατοίκους του νησιού, με ιδιαίτερη προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και αυτούς με προβλήματα κινητικότητας. Οι εξετάσεις περιέλαβαν τόσο κλινική εξέταση όσο και παρακλινικές εξετάσεις όπως καρδιογραφήματα, υπερήχους και αιματολογικές εξετάσεις.

Εξάλλου, την Κυριακή 11/9 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη των νοσημάτων του καρδιαγγειακού.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τον Τομέα Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς του Π.Β.Α.

 Στην φωτογραφία γιατροί του ΙΣΧ εν πλω για τα Ψαρά.

sto-ploio

  Σε αυτήν την φωτογραφία η ομάδα έχει ολοκληρώσει την αποστολή της στο νησί

isch