Προς επίσχεση κατά ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά εργαστήρια!

  • Iatropedia
Χωρίς διαγνωστικές εξετάσεις κινδυνεύουν να μείνουν εν μέσω θέρους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς τα διαγνωστικά εργαστήρια προειδοποιούν για επίσχεση εάν το υπουργείο υγείας προχωρήσει στην επιβολή υποχρεωτικών εκπτώσεων και επιστροφές χρημάτων.

Ειδικότερα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων σημειώνει πως δίνει ένα χρονικό διάστημα 20 ημερών “για να επανέλθουμε όλοι στην ευθύνη και την λογική, διαφορετικά εάν δεν έχουμε καταλήξει στην μοναδική λύση που είναι ότι, όποια διαγνωστική εξέταση εκτελείται πρέπει να αποζημιώνεται, τότε στη Γενική μας Συνέλευση που έχει προσδιοριστεί για την Δευτέρα 21/07/2014, η αντίδρασή μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την επίσχεση παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Οργανισμού”.

Ο Σύνδεσμος έχει ήδη αποστείλει τις προτάσεις του στο υπουργείο Υγείας για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του εφετινού έτους 2014 ενώ όπως τονίζει τις έχει αναλύσει λεπτομερώς στον σύμβουλο του Υπουργού,

“ούτως ώστε να κατανοήσουν όλοι ότι μπορούμε με άλλους τρόπους να αποφύγουμε το αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και καταστροφικό μέτρο της αρπαγής πίσω της αποζημίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών μας στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όπως είναι η ακριβής μετάφραση στη γλώσσα μας του ληστρικού μέτρου του claw back και για το τρέχον έτος”.

Να σημειωθεί πως αν τελικώς προχωρήσουν σε επίσχεση θα είναι ο δεύτερος κλάδος μετά τις ιδιωτικές κλινικές που επίσης ζητούν πλέον μετρητά από τους ασφαλισμένους. Βεβαια οι ιδιωτικές κλινικές ανέστειλαν για λίγο την κινητοποιηση τους μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του κλάδου με τον Μάκη Βορίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η νέα συνταγογράφηση που άναψε φωτιές! Σε απόγνωση γιατροί- ασθενείς

Στην εντατική τα νοσοκομεία! Γιατί απεργούν οι γιατροί-εργαζόμενοι

Πόσο κουρεύτηκαν οι δαπάνες του ΕΣΥ το 2014; Το μεγάλο ψαλίδι των νοσοκομείων

Στα νοσοκομεία οι γιατροί με «μπλοκάκι»! Πως θα πληρώνονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν