Προς απόλυση γιατρός με φακελάκι δια χειρός Λοβέρδου

  • Iatropedia
Με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης από το Ασκληπιείο της Βούλας παραπέμπεται από την ερχόμενη εβδομάδα γιατρός που είχε συλληφθεί πριν από δύο χρόνια με την κατηγορία για παθητική δωροδοκία αλλά είχε βγει λάδι από τις αρμόδιες επιτροπές. Το περίεργο είναι ότι ο γιατρός παραπέμπεται μετά από εντολή του ίδιου του υπουργού Υγείας μετά από μια διαδικασία συνεδριάσεων των αρμόδιων πειθαρχικών οργάνων.

Πρόκειται για υπόθεση που φαίνεται πως καθυστέρηση να οριστικοποιηθεί καθώς υπήρχαν πολλά ερωτήματα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στις 10 Μαρτίου 2010 μετά από καταγγελία συγγενικού προσώπου ασθενούς, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας συνελήφθη ιατρός του Ε.Σ.Υ. και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών, απ’ όπου και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση.

Ο Διοικητής – Πρόεδρος Δ.Σ. του «Ασκληπιείου» Βούλας αποφάσισε στις 12/03/2010 την αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του ιατρού και με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τέθηκε σε αργία για λόγους δημοσίου συμφέροντος από 22 Απριλίου 2010, οπότε και έγινε περικοπή των αποδοχών του.

Κατόπιν αυτής της απόφασης η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρέπεμψε την υπόθεση στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

Το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 17/05/2011 και αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης λόγω κωλύματος παραστάσεως του νομικού εκπροσώπου του ιατρού. Στις 15/11/2011 επαναλήφθηκε η συνεδρίαση του Πειθαρχικού, η οποία ανεβλήθη ξανά καθώς ο ιατρός επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας αφήνοντας αιχμές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ, κατά την συνεδρίασή του στις 14/12/2011, και λίγους μήνες πριν να λήξει η περίοδος της αργίας του, «αποφάσισε με: 3 ψήφους υπέρ (Πρόεδρος: κ. Αθανάσιος Κατσίκης – Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Εμμανουήλ Καλοκαιρινός – Πρόεδρος του Π.Ι.Σ., Δημήτριος Βαρνάβας – Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ) και με 2 ψήφους κατά (κα Δέσποινα Τσαγδή – Προϊσταμένη της Γ.Δ. Υπηρεσιών Υγείας του ΥΥΚΑ και κ. Πέτρου Τομάρα – Διοικητή της 5ης Υ.Πε.) την άρση της αργίας, επαναφέροντας τον ιατρό στο νοσοκομείο.

«Κατόπιν αυτών των εξελίξεων ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε εντολή να συνεδριάσει την Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης του ιατρού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν