Πρόωρα μωρά χωρίς…γιατρούς! Καταρρέει η Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών στο Αττικόν

  • Iatropedia
Τι κι αν οι γιατροί καιρό τώρα κάνουν έκκληση στους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας για αύξηση του αριθμού των γιατρών στη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου «Αττικόν». Τι κι αν έχουν κάνει αμέτρητα αιτήματα…Σε καιρό κρίσης ποιος νοιάζεται για τα πρόωρα βρέφη…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μόλις τρεις γιατρούς έχουν στη διάθεσή τους δεκάδες πρόωρα νεογνά που χρειάζονται επειγόντως νοσηλεία σε ειδική μονάδα στο Νοσοκομείο Αττικόν.

Η Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» σβήνει μέρα με την ημέρα, καθώς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του προσωπικού εδώ και μήνες, ουδείς αρμόδιος έχει φροντίσει να ενισχύσει το τμήμα με γιατρούς.

Η μονάδα από τον περασμένο Μάρτιο, υπολειτουργεί. Κρεβάτια και υπερσύγχρονα μηχανήματα παραμένουν κλειστά επειδή δεν υπάρχει κανείς να τα λειτουργήσει.

Και όλα αυτά σε ένα νοσοκομείο όπου γίνονται περίπου 1.500 γεννήσεις το χρόνο και πολλά μωρά χρειάζονται μονάδα εντατικής.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Μονάδα εξυπηρετεί όλη την περιοχή καθώς και την πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, τη μαιευτική κλινική, το τμήμα επαπειλούμενων κυήσεων υψηλού κινδύνου καθώς και το τμήμα εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Πλέον οι εργαζόμενοι κάνουν νέα έκκληση για προσωπικό, ώστε να μην οδηγηθεί η Μονάδα σε αργό θάνατο…

Άλλωστε δεν φτάνει που δουλεύουν καθημερινά χωρίς ανάσα με αλλεπάλληλες εφημερίες, πλέον δεν μπορούν να πάρουν και την καλοκαιρινή τους άδεια.

Το υπουργείο Υγείας πρόσφατα δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει το τμήμα με άλλον έναν επικουρικό γιατρό (πριν από λίγο καιρό έφθασε ένας), αλλά και αυτός δεν πρόκειται να διοριστεί πριν από τον Οκτώβριο λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Εν τω μεταξύ, άλλες τρεις προσλήψεις γιατρών οι οποίοι θα εξειδικεύονταν στο τμήμα στον τομέα της νεογνολογίας έχουν εγκριθεί επίσης από το υπουργείο Υγείας και το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, «κόλλησαν» όμως λόγω κρίσης.

Σήμερα οι τρεις υπάρχοντες γιατροί είναι αναγκασμένοι να εφημερεύουν και μέρα παρά μέρα από τον περασμένο Μάρτιο όντας βεβαίως και απλήρωτοι για εφημερίες όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί τους σε δημόσια νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απεργιακός «πυρετός» στα νοσοκομεία λόγω περικοπών! Πότε απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι

Φυσικοθεραπείες με το …σταγονόμετρο! Τι χάσαμε και τι ζητούν οι φυσικοθεραπευτές από Άδωνι

Φαρμάκι τα φάρμακα για τους ασθενείς! Πως πληρώνουμε πια διπλά από την τσέπη μας

Αλλάζουν οι διοικητές των νοσοκομείων! Πως θα επιλέξει ο Άδωνις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν