Προληπτικές εξετάσεις στα παιδιά 5 ακριτικών νησιών- Σε απόγνωση γιατροί και κάτοικοι

  • Iatropedia
Συνεχίζοντας το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης στο χρονικό διάστημα 19/4-19/5/2015 οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της "Ανοιχτής Αγκαλιάς" επισκέφθηκαν τα ακριτικά νησιά Ικαρία-Φούρνοι-Λειψούς-Κάρπαθο-Κάσο.Όπως αναφέρουν από την "Ανοιχτή Αγκαλιά", στα περισσότερα Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Ιατρεία παρατηρείται έλλειψη στοιχειωδών αναλώσιμων υλικών, ακόμη και οινοπνεύματος. Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι στα δυσπρόσιτα νησιά είναι κυριολεκτικά σε απόγνωση.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στα πέντε αυτά νησιά εξετάστηκαν όλα τα παιδιά, από βρέφη και νήπια μέχρι οι μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία και του Γυμνασίου. Πραγματοποιήθηκαν εξάλλου ομιλίες από γιατρούς της ομάδας σε γονείς και στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και δωρεάν εμβολιασμοί σε όλα τα παιδιά, ανασφάλιστα ή όχι.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 4.744 ιατρικές πράξεις, παιδιατρικές, παιδοχειρουργικές, οφθαλμολογικές, οδοντιατρικές, φθοριώσεις, παιδοκαρδιολογικές, υπερηχογραφήματα), ενώ οι 1.756 ιατρικές πράξεις ενηλίκων αφορούν σε: 720 ακτινολογικές, 257 υπερήχους, 203 καρδιογραφήματα, 580 οφθαλμολογικές, 100 βιοχημικές και test pap, 94 δερματολογικές.

Και όχι μόνο αυτά αλλά πιπλέον, έγιναν 52 συνεδρίες από την ομάδα ειδικών ψυχολόγων και 15 συνεδρίες από διατροφολόγο. Υπήρξαν αδιάγνωστα ευρήματα κακοήθειας σε ενήλικες και έγιναν παραπομπές παιδιών στο Νοσοκομείο Παίδων Π.Α. Κυριακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν