Προληπτικά σε καραντίνα στο «Σωτηρία» για 14 μέρες οι δύο Έλληνες από τη Γουχάν

  • Γιάννα Σουλάκη
Έλληνες
Προσγειώνεται το στρατιωτικό αεροσκάφος που φέρνει στη χώρα τους δύο Έλληνες που επιστρέφουν από τη Γουχάν, την πόλη - επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia.gr στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» βρίσκεται αυτή τη στιγμή ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που θα τους παραλάβει για να τους μεταφέρει προληπτικά στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό.

Ο άνδρας και η γυναίκα, που είναι ζευγάρι, θα παραμείνουν προλητπικά σε καραντίνα σε απομονωμένο θάλαμο του νοσοκομείου για 14 ημέρες και όχι σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Να σημειωθεί ότι οι δύο Έλληνες δεν έχουν συμπτώματα και δεν θεωρείται πιθανόν να έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό. Ωστόσο, θα πρέπει να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο, που προβλέπει ότι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας από την πόλη Γουχάν, που έχει χτυπηθεί από την φονική επιδημία του νέου κοροναϊού, θα πρέπει να τεθούν σε απομόνωση για δύο εβδομάδες.

Οι δύο ταξιδιώτες θα φτάσουν στην Ελλάδα με στρατιωτικό αεροσκάφος από τη Ρώμη. Εκεί, υποβλήθηκαν σε όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι δεν πάσχουν από τον ιό.