Prolepsis: Ένα υγιεινό γεύμα την ημέρα για χιλιάδες παιδιά σχολικής ηλικίας

  • Iatropedia
Ξεκίνησε για 4η σχολική χρονιά το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής - ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, με κύρια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία ευπαθών περιοχών και τους προσεχείς μήνες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 15.000 μαθητές από περιοχές στις οποίες έχουν καταγραφεί τα υψηλότερα ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας και παιδικής φτώχειας. Στους μαθητές αυτούς προσφέρεται καθημερινά ένα υγιεινό γεύμα.

Το σχολικό έτος 2013-2014 στο Πρόγραμμα συμμετείχαν 406 σχολεία με σχεδόν 62.000 μαθητές σε 23 νομούς της χώρας, ενώ από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν διανεμηθεί περισσότερα από 9 εκατομμύρια γεύματα. Το τρέχον σχολικό έτος αρχικά έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ περίπου 150 σχολεία.

Τέλος, θα υπάρξει η επέκταση του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε απομακρυσμένες, αγροτικές και νησιωτικές περιοχές που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες».

Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, Αθηνά Λινού, αναφέρει: «Δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζει προβλήματα πείνας κανένα παιδί. Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ καλείται να καλύψει αυτήν την επιτακτική, υπαρκτή δυστυχώς, ανάγκη.

Παράλληλα προασπίζει τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και υγεία της επόμενης γενιάς πολιτών και για το λόγο αυτό έχει αγκαλιαστεί από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς».