Πρωινό έξω από το υπουργείο Οικονομικών αύριο για την ΠΟΕΔΗΝ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Νέες κινητοποιήσεις έχει εξαγγείλει για αύριο Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Συγκεκριμένα, στις 7 το πρωί στελέχη της Ομοσπονδίας και εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα με βασικό αίτημα να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών, κ. Τσακαλώτο.

Τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, καθώς και το ΕΚΑΒ ήταν θέματα που θα εξέθεταν στον υπουργό στο πλαίσιο συνάντησης που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη με άλλες ομοσπονδίες εργαζομένων. Πλην όμως ο υπουργός δεν τους δέχτηκε την ημέρα εκείνη, προκαλώντας τη μήνη τους…

«Οι συγκεντρώσεις μας στο κτίριο των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων θα πυκνώσουν. Ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να κρύβεται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, την πρόνοια, το ΕΚΑΒ» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους από την ΠΟΕΔΗΝ.

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων γενικά στο Δημόσιο και ειδικά στην Υγεία έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα τη διαφαινόμενη απόλυση των συμβασιούχων καθώς υπάρχουν νομικά κολλήματα που απαγορεύουν την παραμονή τους και εμποδίζουν την …πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Παρόλα αυτά ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός έχει σε πρόσφατη συνάντησή του με την ΠΟΕΔΗΝ δώσει διαβεβαιώσεις ότι κινούνται προς την κατεύθυνση της μονιμοποίησης των εργαζομένων και προς της νομοθετικές εκείνες ρυθμίσεις που θα επιλύσουν μια και δια παντός τα προβλήματα.

Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Ξανθός, μέσα στον Ιούλιο θα εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που θα προβλέπει τις προσλήψεις αυτές αλλά θα παρέχει και νομική κάλυψη στο επικουρικό προσωπικό. Η εν λόγω προκήρυξη θα αναρτηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο και έχει προβλεφθεί χρόνος για την ολοκλήρωση των προσλήψεων, ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος μέχρι να ολοκληρωθεί.

Και με τον τρόπο αυτό ελπίζουν να παραμείνει στις θέσεις του το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί σήμερα ώστε και προβλήματα να μην δημιουργηθούν στα νοσοκομεία και να μην βρεθούν σε ανεργία οι άνθρωποι που προσέφεραν και προσφέρουν και σήμερα τα μέγιστα στο ΕΣΥ.