Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας με την εποπτεία του ΟΚΑΝΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας, Α. Ξανθού, του αν. γενικού γραμματέα, Σταμάτη Βαρδαρού, του προέδρου του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, Ε. Καφετζόπουλου , του επιστημονικού υπευθύνου των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας (ΠΠΑ), Φ. Ζαφειρίδη και του συντονιστή προγραμμάτων των ΠΠΑ, Σ. Λαϊνά. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας που λειτουργούν με την συνεργασία του ΑΠΘ και την εποπτεία του ΟΚΑΝΑ, μέσω του οποίου και χρηματοδοτούνται.

Στόχος της συνάντησης ήταν να δοθεί οριστική λύση στο θεσμικό πρόβλημα των Προγραμμάτων που έχει επισημανθεί ως εκκρεμότητα εδώ και πολλούς μήνες, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότησή τους.

Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση του υπουργείου Υγείας για συνέχιση της λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών που εξυπηρετούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως τα εξαρτημένα άτομα.

Δέσμευση

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ και οι εκπρόσωποι των Προγραμμάτων δεσμεύτηκαν ότι θα υποβάλουν άμεσα σχέδιο νέας προγραμματικής σύμβασης που θα ενσωματώνει τις υποδείξεις του Υπουργείου και θα διασφαλίζει την ομαλή χρηματοδότησή τους και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν